Vašingtonas: per užpuoliko surengtą ataką žuvo trys žmonės

Vienas ginkluotas užpuolikas antradienio vakarą iš važiuojančio automobilio apšaudė praeivius JAV sostinėje.

Per šį incidentą žuvo trys žmonės, o dar šeši buvo sužeisti, o policija sulaikė tris įtariamuosius, pranešė pareigūnai.

Pasak policijos viršininkės Cathy Lanier (Keiti Lanjer), vienas užpuolikas pradėjo šaudyti "į minią".

Vašingtono policijos departamento atstovas spaudai Hugh Carew (Hju Karius) nurodė, kad šis incidentas įvyko antradienį apie 19 val. 30 min. vietos (trečiadienį 2 val. 30 min. Lietuvos) laiku viename pietrytiniame sostinės rajone. Priešgaisrinio departamento atstovas Pete'as Piringeris (Pitas Piringeris) sakė, kad visos aukos, išskyrus vieną paauglį, buvo 20-39 metų.

Vienas pašautas asmuo mirė įvykio vietoje, kitas - vežamas į ligoninę, o trečiasis užgeso operacinėje, sakė Vašingtono centrinės ligoninės atstovė Carolyn Hammond (Kerolin Hamond). Pasak jos, dar vieno sužeistojo būklė antradienio vakarą buvo kritinė.

Policija pranešė sulaikiusi tris įtariamuosius ir konfiskavusi vieną šaunamąjį ginklą, tačiau pareigūnai nurodė kol kas nežinantys šio išpuolio motyvų.

Dienraštis "The Washington Post" nurodė, kad policijos patruliai persekiojo iš įvykio vietos sprunkantį mikroautobusą ir kad šiose gaudynėse taip pat dalyvavo policijos sraigtasparnis.

Keturi Vašingtono policininkai buvo lengvai sužeisti, vydamiesi įtariamųjų automobilį kaimyninėje Princo Džordžo apygardoje, sakė pareigūnai.

Pastarasis šaudymas įvyko netoli vandens valymo įmonės ir Bollingo (Bolingo) oro pajėgų bazės.

Kai kurie pietrytiniai Vašingtono rajonai kenčia dėl padidėjusio nusikalstamumo, nors nustebę kaimynai sakė vietos žiniasklaidai, kad jų rajonas neturi blogos reputacijos ir kad jo gatvėse nėra pavojinga.

JAV sostinėje praeitais metais užregistruoti 143 nužudymai - mažiausiai per beveik 50 pastarųjų metų.


Šiame straipsnyje: Vašingtonasšaudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių