Kauno vaiduokliai jau griaunami, tiesa, kol kas tik žaidžiant

Kol mieste teberiogso akis badantys griuvėsiai, iniciatyvos ėmėsi žaidimų kūrėjai. Programuotojas Arvydas Burdulis visiems norintiems siūlo galimybė pasijusti tvardariu ir nušluoti nuo žemės paviršiaus didžiausius miestą darkančius monstrus - nebaigtus statyti viešbučius. Pasirinktą pastatą su kamuoliuku reikia daužyti tol, kol nelieka nei vienos plytos.

28 metų vaikino darbas yra kurti žaidimus, tačiau "City Cleanup" jis kūrė laisvalaikiu. Šis žaidimas, anot jo, neskirtas užsidirbti, o išreikšti savo pilietinei pozicijai. "Kaune gyvenu apie dešimt metų, visą tą laiką matau, kaip "Respublika" ir "Britanika" gadina miesto vaizdą ir juose nevyksta jokie realūs darbai. Pats esu aplankęs abu objektus, tad gerai žianu, kad jie žalingi ne tik miesto vaizdui, bet ir juos lankantiems smalsuoliams. Be to, ne paslaptis, kad šiuose pastatuose gyvena ir benamiai. Tad natūraliai kilo noras suaktyvinti šią temą, gal tai paskatins atsakingus asmenis imtis veiksmų", - apie tai, kaip atsirado žaidimas "City Cleanup" portalui kaunodiena.lt pasakojo A. Burdulis.

Jis yra Kauno startuolio TutoTOONS vyriausiasis programuotojas. Visai neseniai TutoTOONS žaidimai pasiekė 50 milijonų atsisiuntimų skaičių. "Laisvalaikiu kuriami žaidimai (pvz. "City Cleanup") paprastai yra maži, eksperimentiniai, tokių esu sukūręs virš dešimties. Jie nėra orientuoti į uždarbį, tad ir atsisiuntimų paprastai  turi nedaug, man tai tarsi idėjų išraiškos forma. "City Cleanup" šiuo metu turi tik virš 100 atsisiuntimų, na bet tai dar tik pradžia, o ir statistika vėluoja", - kalbėjo vaikinas.

Žaidimas turi tris lygius. Trečiajame įtrauktas ir Vilniuje esantis Lietuvos nacionalinis stadionas, kuris taip pat tapo vienu apsileidimo simbolių.  

Nemokamą „City Cleanup“ žaidimą, skirtą „Android“, galite parsisiųsti čia. Už dienos-dviejų turėtų pasirodyti žaidimo iOS versija.

Lapkritį paskelbta, kad Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui priklausanti bendrovė „Vičiūnių grupė“ įsigijo nebaigtą statyti viešbutį „Respublika“, esantį Karaliaus Mindaugo pr. 38. Jis buvo statomas 1988–2003 metais, o vėliau statyboms sustojus taip ir liko neužbaigtas bei nenaudojamas iki šiol. Jis tapęs benamių ir nuotykių ieškančio jaunimo traukos objektu. Per kelerius pastaruosius metus šiame monstre buvo kilę keli gaisrai, sužalota žmonių.

Atsiradus naujam šeimininkui pastatas greičiausiai bus nugriautas ir jo vietoje iškils "Vičiūnų grupės" centrinio biuro pastatas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių