Figūrai nekenkiantys ledai

Ledai – tai ne tik gaivinantis skanėstas šiltą dieną, bet ir sveikatai naudingas produktas. Nepagrįstas augalinių riebalų garbinimas – jau praeitis. Vis labiau vertinami natūralūs ledai, kurie pagaminti iš trintų vaisių, uogų, riešutų ar sėklų. Tokie ledai puikiai tinka vaikams ir žmonėms, kurie negali vartoti cukraus ir tiems, kurie nori išsaugoti gražias kūno linijas.

Reikia tik fantazijos

Tam, kad pagamintumėte skanius ir akį traukiančius ledus tereikia medinių pagaliukų, kuriuos visada galima pakeisti medžio šakelėmis ar įvairių formų vafliais. Taip pat formelių, į kurias būtų galima supilti ledų masę. Šerbetas, jogurtiniai, vaisiniai ledai turi žymiai mažiau kalorijų, lyginant su klasikiniais grietininiais ledais.

Ledai iš kivių

Nulupkite kivius ir sudėkite juos į smulkintuvą. Jei norite, kad ledai gautųsi saldesni, įkrėskite šauktą medaus. Sutrinkite ir gautą masę supilkite į formeles bei įdėkite į kiekvieną jų po riekelę kivio. Neužmirškite įkišti pagaliuko. Palikite šaldiklyje 4-5 valandoms.

Jogurtiniai ledai su mėlynėmis

Sumaišykite mėgstamo skonio tirštą jogurtą ir šaldytas mėlynes. Supilkite jogurtą į formelę. Kad būtų įdomiau, vietoje medinių pagaliukų pasirinkite medžio šakeles. Palikite šaldiklyje 4-5 valandoms.

Bananiniai ledai su šilauogėmis

Užšaldykite du nuluptus bananus šaldiklyje. Sudėkite juos į plakiklį ir gerai sutrinkite. Gautą masę apiberkite šaldytomis šilauogėmis ir avižiniais dribsniais. Taip pat galite apšlakstyti klevų sirupu, paskaninti migdolų ar kokosų drožlėmis.

Jogurtiniai ledai su braškių skiltelėmis

Į mėgstamo skonio tirštą jogurtą įpjaustykite braškių skiltelių. Supilkite masę į formeles ir ant viršaus dar uždėkite po braškės skiltelę. Tuomet dėkite į šaldiklį ir laikykite kol leidai sustings. Jei neturite braškių, taip pat puikiai tiks kiti vaisiai arba uogos.


Šiame straipsnyje: ledaidesertassaldumynai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Skaniai ir sveikai: vaikų mityba žiemą
    Skaniai ir sveikai: vaikų mityba žiemą

    Tėvams kartais pritrūksta žinių, kaip tinkamai pasirūpinti vaiko sveikata ir kokia mityba jaunam, augančiam organizmui būtina skirtingais sezonais. Kaip užtikrinti sveiką ir subalansuotą vaiko mitybą šiuo sezonu, kokio maisto turėtų būti p...

  • Pikantiškos salotos – sveikiau
    Pikantiškos salotos – sveikiau

    Nusprendus sveikiau gyventi, nebūtina mitybą iškart keisti iš pagrindų – mažesni žingsneliai gali būti netgi sėkmingesni, nes prie ne tokių drastiškų pokyčių lengviau prisitaikyti. Pavyzdžiui, daugelyje namų tikru skan...

  • Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių
    Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių

    Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...

    1
  • Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)

    Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...

    5
  • Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu
    Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu

    Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...

    3
  • Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)

    Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...

  • Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
    Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą

    Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...

  • K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina <span style=color:red;>(receptai)</span>
    K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)

    Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...

  • Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)

    Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...

  • Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)

    Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...

Daugiau straipsnių