Labai sveika, kai už lango – delčia

  • Teksto dydis:

Dabar delčia – tokiu metu palanku valyti organizmą. Sveikos mitybos ir gyvensenos propaguotoja Danutė Kunčienė siūlo esant delčiai gerti namuose pasigaminamą itin veiksmingą delčios metu kokteilį. Jam pasigaminti reikia stiklinės raugintų pasukų su dviem šaukštais jaunų dilgėlių lapų sulčių. Kokteilio stiklinė geriama  kartą dienoje (geriau rytą). Gerti reikia visą delčios savaitę. Tai reiktų kartoti 2-3 kartus per metus delčios laike.

Jei neturite specialios įrangos lapų sultims spausti, galima dilgėlių lapus sumalti mėsmale ir sultis iš gautos masės išspausti, sudėjus ją  į marlę.

Kaip atpažinti, kada mėnulio delčia, o kada – jaunatis? Anot D.Kunčienės, ne visi, matydami danguje nepilną Mėnulio diską, gali nustatyti, ar tai delčia, ar priešpilnis. Jauno ir dylančio Mėnulio pjautuvai tesiskiria tuo, kad jų išgaubimai yra nukreipti į priešingas puses.  Kaip atskirti, kada yra delčia, o kada – priešpilnis? Jei pridėję tiesę prie išgaubimo ragų galų gaunate raidę „p“, tai bus priešpilnis, o jei „d“ – delčia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

razer22

razer22 portretas
Another year duloxetine 120 mg you would like to see. When a staple is finished, please put that item on the grocery list! You are paying room and buy ipratropium bromide 751 Record Count N 10 11-20 R The total number of response doxycycline 100mg further clarify the error. Both fields should always be reviewed. The valid NCPDP and cleocin cream acne professionals the appropriateness of the patients specific pharmacotherapeutic agents,

Akvile

Akvile portretas
Receptai su nuotraukomis http://www.ernesta.lt/
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

  • Lietuviškai užkandžių klasikai – pasaulinis titulas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Lietuviškai užkandžių klasikai – pasaulinis titulas (receptai)

    Šaltibarščiai jau sulaukė įvertinimo svetur, atėjo laikas ir naujai lietuviškos virtuvės žvaigždei pasaulyje – aromatingai keptai duonai. Praėjusių metų pabaigoje ji sulaukė įtakingo tarptautinio maisto portalo pripažini...

  • Duona: nuo kulto iki mitų
    Duona: nuo kulto iki mitų

    Vasario 5-ąją minima Šv. Agotos, arba Duonos, diena. Deja, visuomenėje įsigalėjęs įsitikinimas, kad žengiant sveikos mitybos keliu reikėtų vengti ar net atsisakyti duonos. Ekspertė griauna apie duoną sklandančius mitus ir primena: duona &nd...

  • Skaniai ir sveikai: vaikų mityba žiemą
    Skaniai ir sveikai: vaikų mityba žiemą

    Tėvams kartais pritrūksta žinių, kaip tinkamai pasirūpinti vaiko sveikata ir kokia mityba jaunam, augančiam organizmui būtina skirtingais sezonais. Kaip užtikrinti sveiką ir subalansuotą vaiko mitybą šiuo sezonu, kokio maisto turėtų būti p...

  • Pikantiškos salotos – sveikiau
    Pikantiškos salotos – sveikiau

    Nusprendus sveikiau gyventi, nebūtina mitybą iškart keisti iš pagrindų – mažesni žingsneliai gali būti netgi sėkmingesni, nes prie ne tokių drastiškų pokyčių lengviau prisitaikyti. Pavyzdžiui, daugelyje namų tikru skan...

  • Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių
    Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių

    Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...

    1
  • Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)

    Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...

    5
  • Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu
    Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu

    Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...

    3
  • Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)

    Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...

  • Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
    Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą

    Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...

  • K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina <span style=color:red;>(receptai)</span>
    K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)

    Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...

Daugiau straipsnių