- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Žuvies patiekalai: kokią žuvį rinktis ir kaip ją tinkamai paruošti?
-
Žuvies patiekalai: kokią žuvį rinktis ir kaip ją tinkamai paruošti?
-
Žuvies patiekalai: kokią žuvį rinktis ir kaip ją tinkamai paruošti?
-
Žuvies patiekalai: kokią žuvį rinktis ir kaip ją tinkamai paruošti?
-
Žuvies patiekalai: kokią žuvį rinktis ir kaip ją tinkamai paruošti?
-
Žuvies patiekalai: kokią žuvį rinktis ir kaip ją tinkamai paruošti?
-
Žuvies patiekalai: kokią žuvį rinktis ir kaip ją tinkamai paruošti?
Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos kaip išsivirti tobulą žuvienę – kokią žuvį ir prieskonius jai naudoti, kaip išsikepti gardžiausius žuvies kotletukus bei papasakos, kaip marinuoti ar sūdyti žuvį.
Istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas T. Rimydis šį kartą „La Maistas“ laidoje virs žuvienę iš ešerio pagal savo mamos receptą bei gamins skumbrės suktinukus su šonine.
„Žuvienė gaminama iš plėšriųjų žuvų, nes jos turi daugiau skonio. O tobuliausia žuvienė – iš ešerio. Pirmas dalykas – naudoju ešerį neskustą. Sultiniui naudoju viską – odą, kaulus. Tačiau, būtina pašalinti žiaunas ir akis, nes jos suteikia kartumo. Visa kita dedu į merlių, kad sriuboje nebūtų kaulų“, – kaip virti žuvienę pasakojo T. Rimydis.
Tomas ypač mėgsta ant laužo virtą žuvienę. „Laužas – vienas iš pagrindinių geros žuvienės prieskonių. Dūmas, natūralios malkos, kaitra, grynas oras prideda daug skonio“, – tvirtina T. Rimydis. Kiti dažniausiai naudojami ingredientai šiai sriubai: svogūnai, morkos, česnakas, pastarnokas, krapai, petražolės. Žuvienę galima balinti grietinėle arba grietine, rekomenduojama patiekti su juoda duona.
„Nerekomenduoju virti žuvienės iš šaldytos ir baseinuose užaugintos žuvies: eršketai, karpiai, šamai, nes jos neturi skonio. Žuvys turi būti augusios laisvėje. Žuvienei geriausiai tinka upės ir ežerų žuvys, ne jūrinės žuvys“, – patarimus dalija virtuvės šefas. Jis taip pat atskleidė, kad jei norima skaidraus žuvies sultinio, į sriubą reikia įleisti kiaušinio baltymą ir jį paskui išgriebti.
Kitas laidos „La Maistas“ šefas grilio entuziastas V. Blauzdavičius gamins lašišos kotletukus pomidorų padaže ir menkės kepsnelius.
„Aš kotletams naudoju lašišą, bet galima ir bet kokią kitą žuvį, pavyzdžiui, šamas labai skanu. Kotletams geriau tinka riebesnė žuvis, ją galima kapoti arba malti“, – sako V. Blauzdavičius. Jis taip pat atskleidė slaptą tobulų kotletukų ingredientą – kapoti riešutai – jie suteikia ypatingą skonį.
Vylius taip pat pasidalijo paprastu, bet puikiu marinato receptu. Jam reikės: vandens, vynuogių ar obuolių acto cukraus, pipirų, lauro lapų, galima cinamono įberti. Svarbiausia, kaip sako Vylius, visą laiką reikia ragauti – turi būti saldžiarūgštis skonis. Tokiame marinate žuvį reikėtų laikyti 12 valandų. Šis marinatas taip pat puikiai tinka ir mėsai, ypač, kiaulienai, marinuoti.
Dar daugiau praktinių patarimų žuvies patiekalams ir gardžių receptų – „La Maistas“ laidoje – sekmadienį 9 val. per TV3.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Skaniai ir sveikai: vaikų mityba žiemą
Tėvams kartais pritrūksta žinių, kaip tinkamai pasirūpinti vaiko sveikata ir kokia mityba jaunam, augančiam organizmui būtina skirtingais sezonais. Kaip užtikrinti sveiką ir subalansuotą vaiko mitybą šiuo sezonu, kokio maisto turėtų būti p...
-
Pikantiškos salotos – sveikiau
Nusprendus sveikiau gyventi, nebūtina mitybą iškart keisti iš pagrindų – mažesni žingsneliai gali būti netgi sėkmingesni, nes prie ne tokių drastiškų pokyčių lengviau prisitaikyti. Pavyzdžiui, daugelyje namų tikru skan...
-
Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių1
Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...
-
Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)5
Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu3
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...