Bijai krizės? Dažyk plaukus

Šviesi plaukų spalva padeda įveikti ekonominę krizę. Tokią išvadą padarė garsus britų žvaigždžių kirpėjas Andrew Bartonas, kuris pastebėjo, kad, palyginti su 2009-ųjų sausiu, šviesių plaukų produktų parduota 67 proc. daugiau.

Po pokalbių su klientais garsus kirpėjas padarė prielaidą, jog paprasčiausias plaukų spalvos pakeitimas moterims yra puikus priešnuodis nuo krizės sukeltos depresijos. "Netikiu, jog tai, kad šiais sunkiais laikais pagausėjo šviesių plaukų produktų pardavimas, yra sutapimas", – britų žiniasklaidai pasakė A.Bartonas.

Anot meistro, daug jo klienčių sako, kad nusidažiusios plaukus šviesiai jo labiau pasitiki savimi ir geriau jaučiasi.

"Tik 10 proc. britų moterų plaukai natūraliai šviesūs, šios plaukų spalvos pasirinkimas yra daugiau nei tik išvaizdos klausimas", – mano metų kirpėjo vardą pelnęs meistras.

Brunetėms britėms savo plaukus merkiant į peroksidą, kaunietės taip pat neatsilieka. Tiesa, pastarosios pirmenybę teikia ne seksualiosios blondinės įvaizdžiui, o rudiems plaukams.

"Po Naujųjų metų į mano kėdę sėdusios šviesiaplaukės kirpyklos duris užveria būdamos brunetėmis. Taip, jūs išgirdote teisingai, – Lietuvoje mažėja blondinių", – aiškino Dainavos mikrorajone dirbanti kirpėja Rita Vasiliauskienė.

Daugiau nei dešimtmetį kauniečių plaukus prižiūrinti moteris tikino, kad dailiosios lyties atstovės, žvilgtelėjusios į spalvų paletę, mieliau renkasi šokolado, kakavos arba raudonmedžio dažų atspalvius.

"Nauji metai – nauji ratai ir nauja plaukų spalva, o ar tai susiję su krize – sunku pasakyti", – šyptelėjo meistrė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Žinant bričių pasileidimo mastą - dėsninga: mano, kad blondinės bus prafinansuotos. O LIKUSIOS lietuvaitės - bijo būt tokiomis pavadintos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių