Konkurso prizas – nakvynė po vandeniu ryklių apsuptyje

Paryžiuje rengiamas konkursas, kurio nugalėtojams atiteks unikalus prizas – nakvynė po vandeniu apsuptiems ryklių. Anot konkurso organizatorių, sukurta povandeninė platforma ne tik siūlo išskirtinę pramogą, bet ir atveria naujas galimybes neištirtų ryklių rūšių tyrinėjimams.

Konkursas, kurio pagrindinis prizas – nakvynė su rykliais. Tokią galimybę pasiūlė trumpalaikių būstų nuomos svetainė „Airbnb“ ir Paryžiaus akvariumas. Norintiems patekti į 3 milijonus litrų vandens panardintą konstrukciją tereikia trumpai parašyti, kodėl būtent jie verti tokios pramogos.

„Mes norime parodyti ryklių gyvenimą ir paaiškinti jų elgesį. Laimėtojai galės pamaitinti ryklių mažylius, po to jų lauks vakarienė. Galiausiai, jie pateks į specialią konstrukciją ir galės stebėti 35 skirtingų rūšių ryklius“, – pasakoja „Airbnb“ verslo plėtros direktorė Anne-Sophie Frenove.

Po konkurso ši konstrukcija iš būsto nakvynei pavirs mokslininkams pritaikyta erdve, kur jie pirmą kartą tyrinės akvariume gyvenančius ryklius.

„Taip giliai panardinta konstrukcija leidžia imtis naujų tyrinėjimų. Iš jos mūsų specialistai galės visą parą, 7 dienas per savaitę tyrinėti, kaip kartu gyvena 35 rykliai. Tai yra labai daug“, – teigia akvariumo direktorius Alexis Powilewiczas.

Naras, nardantis kartu su rykliais jau nuo trylikos, tikisi, kad šis unikalus konkursas padės pakeisti visuomenės požiūrį į ryklius.

„Kai patenki į vandenį su rykliais, supranti, kad jie nėra nemąstantys žudikai, kaip juos pristato žiniasklaida. Tu juos pamėgsti ir supranti, kad jie nenori tavęs žaloti“, – sako naras, pasaulio rekordininkas Fredas Buyle.

Pasak naro, svarbu pakeisti stereotipus ir suprasti gyvybiškai svarbią ryklių funkciją ekosistemoje.

„Jie būtini ekosistemai. Jei rykliai išnyks, išnyksime ir mes“, – aiškina F. Buyle.

Registracija į konkursą baigsis balandžio 3 d. Pasak organizatoriams laimėtoją padėsiančio išrinkti naro, jis pirmenybę teiks tiems, kurie parodys susidomėjimą ryklių ir jūrų studijomis.

Daugiau video reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių