Omletas su maskarponės sūriu

Prieš kelerius metus su nuostaba kraipėme galvas ir gurmaniškai ragavome lietuvio skrandžiui neįprasto skanėsto - torto su maskarponės sūriu. Jeigu jau iki soties prisiragavote šio saldaus deserto, gomurį ir skrandį galite pamaloninti švelniu omletu su maskarponės sūriu.

Patiekalui pagaminti reikės:

Keturių kiaušinių
Šaukšto maskarponės sūrio
Saujelės tarkuoto fermentinio sūrio
Šaukšto sviesto
Dviejų šaukštų miltų
Druskos, maltų pipirų

Kiaušinius, abiejų rūšių sūrį, minkštą sviestą, miltus, druską, truputį maltų pipirų suberkite į indą ir gerai išplakite plaktuvu. Masę supilkite į kepti tinkamą indą ir kepkite orkaitėje, kol gražiai pagels. Jeigu norite paįvairinti omletą, prieš dėdami į orkaitę galite apibarstyti smulkintais pievagrybiais arba daržovėmis, kurias mėgstate. Toks omletas puikiai tinka pusryčiams arba kaip užkandis.
Parengė Aušra Garnienė

Motulės žalibarščiai

„Motule, padaryk žalibarščių", - per visą sodą šaukia kaimynės anūkai. Patiekalas nesudėtingas, puikiai gaivinantis karštą vasaros dieną, tad Motulė skuba išpildyti anūkų noro.

Žalibarščiams pagaminti reikia:
1-2 virtų burokėlių
Saujelės svogūnų laiškų
Ryšelio žalių krapų
1,5-2 litrų virinto vandens
Druskos
Pusės citrinos

Svogūnus ir krapus supjaustykite, užberkite saujelę druskos ir gerai sutrinkite grūstuvu, kuriuo paprastai trinate bulvių košę. Į sutrintą masę sudėkite smulkiai tarkuotus virtus burokėlius, užpilkite virintu atvėsintu vandeniu, įspauskite citrinos sulčių ir išmaišykite. Jeigu reikia, pagal skonį pridėkite druskos. Tinka su karštomis bulvėmis arba duona.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Laikas redakcijai pradėt spausdint receptus ne su kažkokiais G&B sūriais, o paprasčiausias kruopienes!
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių