Paaukojo 25 mln. eurų: būti normaliai – fantastiškas jausmas

  • Teksto dydis:

25 mln. eurų – dideli pinigai, apie kuriuos svajoja daugelis. Austrei jie plėšo kišenę. Vienos didžiausių pasaulyje chemijos bendrovių įkūrėjo palikuonė paveldėjo didžiulius turtus. Bet ji mieliau norėtų eiti į darbą, mokėti mokesčius ir taip prisidėti prie demokratijos. Dėl šios priežasties ji atiduos didžiąją dalį savo turto. 50-ties atsitiktinių piliečių taryba turės nuspręsti, kam konkrečiai pinigai bus skirti, praneša LNK.

Džekas dažnai lankosi vienoje labdaros kavinėje, nes ten kasdien šviežiai ruošiamas maistas. Daugelis lankytojų – benamiai arba turintys finansinių sunkumų. Tai, kad itin turtinga paveldėtoja dalį turto paaukos kavine besirūpinančiai labdaros organizacijai žmones labai sujaudino.

„Neįtikėtina, vertinu šią moterį. Esu jai be galo dėkingas“, – sakė kavinės lankytojas.

Dosnioji moteris – 32 metų multimilijonierė Marlene Engelhorn. Ji turtus susikrovė ne pati, o paveldėjo. 1997 m. jos šeima pardavė visas chemijos milžinės akcijas už vienuolika milijardų eurų. Moteris nori gyventi kitaip – toli nuo turtingųjų burbulo, todėl ji nusprendė paaukoti 25 mln. eurų – visą savo turtą.

„Jei turite galimybę kuo nors pasidalyti, nes to turite per daug, ar nesijaučiat nuostabiai, kad galite tuo pasidalyti?“ – kalbėjo M. Engelhorn.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Atsitiktine tvarka išrinktų 50 piliečių taryba sprendžia, kam bus skirti pinigai. Džiaugtis gali beveik 80 asociacijų ir organizacijų, kurių pagrindinė veikla susijusi su klimatu, švietimu ir labdaringa veikla. Kiekviena organizacija gaus nuo 40 tūkst. iki pusantro milijono eurų.

„Praėjusią savaitę sulaukėme skambučio, o šią savaitę gavome raštišką paramos patvirtinimą. Galima pamanyti, kad džiūgavome, tačiau buvo visiškai kitaip. Visi nusčiuvome. Ši didžiulė auka – neįtikėtinas mūsų darbo įvertinimas “, – pasakojo „Neunerhaus“ generalinė direktorė Elizabeta Hamera.

Toks yra milijonus paveldėjusios moters tikslas – grąžinti visuomenei dalį turto, su kuriuo ji gimė. Ji nori būti viena iš daugelio.

„Yra pereinamojo laikotarpio biudžetas. Dabar naudoju perėjimui į darbinį gyvenimą, o tada, kaip ir 99 proc. visuomenės turėsiu dirbti. Koks jausmas būti pagaliau normaliai? Fantastiškas“, – tikslino M. Engelhorn.

M. Engelhorn pasisako už progresinius mokesčius ir paveldimo turto mokesčio grąžinimą. Austrija 2008 m. jį panaikino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žaviuosi

žaviuosi portretas
ji šaunuolė. Išsivadavo iš milijonų vergovės.

Ozas

Ozas portretas
Paaukojo 25 milijonus, bet dar liko beveik 11 mljrd. Tai nebus nei 5%.

Ne visiems

Ne visiems portretas
priimtina niurktelti i ta "elito" kloaka,kur vagys ir korupcionieriai aplink tave. Yra ir lietuvaitis,paaukojes tureta turta,palikes solidzias pareigas ir dabar dirbantis furistu. Gailisi issvaistes dali gyvenimo ziurkiu lenktynems.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių