Varškės keksas


Rudens receptas

100 g krakmolo,

500 g sijotų miltų,

200 g cukraus,

1 pakelis kepimo miltelių,

1 pakelis vanilinio cukraus,

3 kiaušiniai,

250 g varškės,

250 g razinų,

50 g cukatų,

citrinos kvapų,

200 g sviesto.

150 g miltelinio cukraus,

1 citrinos sulčių.

Į dubenį suberti krakmolą, miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius, sukrėsti varškę ir viską sumaišyti. Galiausiai suberti nuplautas ir nusausintas razinas, cukatas ir šaltą gabaliukais supjaustytą sviestą, gerai išminkyti. Iš tešlos iškočioti stačiakampį (jei pasirodys, kad tešla labai lipni, galima įminkyti dar šiek tiek miltų) ir jį susukti. Pusgaminį perkelti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą skardą, kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 60 min. Sumaišyti miltelinį cukrų su citrinos sultimis ir šiuo glajumi storai aptepti keksą.


Šiame straipsnyje: varškėpyragaikeksas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių