Istorinio E. Sheerano koncerto atgarsiai: dešimttūkstantinėje minioje – piršlybos

Kaune savaitgalį nugriaudėjo koncertas, pritraukęs daugiausiai žiūrovų Lietuvos istorijoje. Per dvi dienas jų suplaukė net 100 tūkst. Per britų superžvaigždės Edo Sheerano pasirodymą būta ir piršlybų, ir nuolat zujančių medikų, o po koncerto – iššūkių grįžti namo.

Pagal bilietų pardavimus, šis renginys laikomas masiškiausiu komerciniu renginiu Lietuvos istorijoje. Pagal mastą jis prilyginamas tik Popiežiaus vizitui, kuris irgi vyko Kaune. Į vienintelį koncertą Baltijos šalyse žmonės suplūdo iš visur.

„Iš įvairių Azijos šalių, Šveicarijos, Italijos. Tai žmonės, kurie rečiau apsilanko turizmo informacijos centre, bet šeštadienį jų sulaukta dvigubai daugiau negu praėjusį savaitgalį. Sekmadienis buvo šiek tiek ramesnis, iš to darome išvadą, kad vietiniai daugiau lankėsi koncerte“, – LNK sakė „Kaunas IN“ turizmo ir rinkodaros skyriaus vadovė Agnė Poderytė.

Aplink stadioną gyvenantieji sako, kad žmonių buvo tiek, jog neretai minia girdėjosi labiau nei pats atlikėjas.

„Buvo fainai, nes atrodė, kad publika garsiau plešia už pačius atlikėjus“, – pasakojo vyras. 

„Labai gerai, labai kultūringai, garso ne per daug“, – sakė moteris. 

„Patiko, daug žmonių, pagyvina miestą, smagu“, – kalbėjo pašnekovas. 

Per kone tris valandas trukusį superžvaigždės šou netrūko įvykių. Pavyzdžiui, piršlybų.

 

 

Kiti koncertą baigė ligoninėje, tačiau medikai sako, kad panašu, jog išmokome švęsti. Rimtesnių traumų nebuvo, o greitoji iškvietimų ženkliai daugiau nei įprastai taip pat neturėjo.

„Tai buvo pavieniai atvejai, nebuvo rimtų, sužalojimai užkliuvus ar parkritus, sumušimai“, – komentavo Kauno klinikų Skubios pagalbos skyriaus vadovas Linas Darginavičius.

Daugiausiai darbo turėjo barai, restoranai ir viešbučiai, kurie nepaisė nei darbo valandų, nei krūvių, kad aptarnautų visus klientus.

„Skambinome vienam barui arti stadiono, dar atsigaudinėja fiziškai ir emociškai, pranoko lūkesčius“, –  džiaugėsi A. Poderytė.

Viešojoje erdvėje pasirodė informacija, kad pasibaigus koncertui daug kam sunkiai sekėsi grįžti namo, esą trūko autobusų, tačiau savivaldybė tai neigia.

Skambinome vienam barui arti stadiono, dar atsigaudinėja fiziškai ir emociškai, pranoko lūkesčius.

„Buvo vienas nusiskundimas ir apie jį sužinojome iš žiniasklaidoje. Galime paneigti, kad tas nusiskundimas neatitiko realybės, autobusų buvo pusšimčių daugiau, specialiai šiai progai pajungti keturi papildomi maršrutai“, – nurodė Kauno vicemeras Tomas Jarusevičius.

Esą toks planas ir buvo, kad iš pradžių didžioji masė pasileidžia į miestą pėsčiomis, o po to važiuoja transportas.

„Stebėdami viešąją tvarką vaizdo kamerų pagalbą matėme, kad šeštadienį, pirmąjį koncerto vakarą, minia išsiskirstė per 55 minutes, kurios buvo 45 tūkst ir daugiau žmonių. sekmadienį per 40 minučių“, – aiškino T. Jarusevičius.

Visgi panašu, kad su iššūkiu, kokio dar nėra buvę, miestui pavyko susitvarkyti, o savivaldybė atsidėkodama superžvaigždei įteikė Kauno simbolį – Vytį.

„Atlikėjas labai paprastas, žemiškas, padėkojau už atvykimą į Kauną, pasakiau, kad didelė šventė ne tik miestui, bet ir regionui“, – teigė Kauno savivaldybės Administracijos direktorius Tadas Metelionis.

Masiniame koncerte neišvengta ir problemų. Vieni lankytojai skundėsi, kad negalėjo patekti į stadioną, nes esą sistema rodė, kad jų bilietai yra kažkam perparduoti. Kiti nepateko į stadioną atėję pavėlavę į koncertą, nes esą bilietai nebegaliojo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tu

Tu portretas
Matai kas darosi runkelyne nesaugu visiškai

L

L portretas
Pasiseke dvigubai- pirma vakarą buvau prie pat scenos, o antra - klausiausi šio koncerto prie atviro lango. Nereikėjo ir niekur vaziuoti, bet transporto tikrai buvo daug.

Asta

Asta portretas
Super koncertas, puikus renginio organizavimas. Netrūko autobusų tikrai, vienas paskui kitą važiavo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių