Stimpanko festivalis sugrįžo: III fortas užsipildė magiška atmosfera

  • Teksto dydis:

Trečius metus gyvuojantis Stimpanko festivalis sugrįžo į Kauno tvirtovės parko III fortą ir sukvietė būrį stimpanko stiliaus gerbėjų. Stimpanko festivalio vedėjas Ignas Andriukevičius kvietė iki pat festivalio pabaigos gyventi stimpanko ritmu ir pajusti magišką atmosferą, tvyrojusią III forte.

Festivalio dalyvius sveikino Garliavos apylinkių seniūnijos seniūnas Eimuntas Raugevičius, Kauno rajono bendruomeninių organizacijų sąjungos pirmininkė Eglė Juozapavičienė ir vietos šeimininkas, Garliavos apylinkių „Sąnašos“ bendruomenės pirmininkas Laurynas Čėsna.

Susirinkusius kvietė Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos veiklos: stimpanko aksesuarų dirbtuvės ir stimpanko atvirlaiškių dirbtuvės. III forto pradžioje, šalia sveikatingumo tako ir rekreacinės zonos, buvo eksponuojama menininko Gintauto Velykio paroda „Vaizdų alėja“. Kauno tvirtovės parkas organizavo ekskursiją III forte ir jo požemiuose, sukūrė šviesos meninę instaliaciją forto požemyje.

Festivalį atidarė Garliavos ir Garliavos apylinkių bendruomeninė iniciatyva „GarliaKvietį šok!“. Atlikėjų stimpanko įvaizdį ir atmosferą sukūrė šokio ir kostiumų autorė Dainora Minkevičiūtė, o festivalio autentiškumą – keturių muzikantų grupė „Four Men“, kuri dalijasi bendra meile muzikai, kuria išskirtinį garsą ir įvaizdį.

Kauno cirko meno akademijos jaunosios talentės Vesta ir Smiltė atliko ir pristatė įvairius cirko elementus. Festivalio dalyvė ir organizatorė D. Minkevičiūtė kvietė kartu pašokti stimpanko ritmu – dalyvius mokė šokio žingsnelių, kuriuos visi kartu atliko skambant mistinei stimpanko muzikai.

Festivalyje dalyvavo ir užsienio atlikėjas iš Venesuelos Hectoras Castillo kartu su grupe „The Road Band“. Stimpanko festivalio vedėjas I. Andriukevičius apdovanojo įspūdingiausius įvaizdžius sukūrusius festivalio dalyvius. Gera nuotaika ir skambiomis lietuviškomis dainomis dalijosi grupė „Kitava“. Festivalio pabaigoje dalyviai išvydo magišką Viduramžiai LT pasirodymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių