Autobusu keliavo ir šuo Amsis

Vakar Kaune vyko akcija "Tvarką žinau – judu saugiau!", skirta Tarptautinei vaikų gynimo dienai. Bendrovės "Kauno autobusai" atstovai, policijos pareigūnai bei personažas šuo Amsis keliavo viešuoju transportu, sveikino jaunuosius keleivius ir mokė, kaip saugiai bei drąsiai vieniems keliauti viešuoju transportu.

Pareigūnai jaunuosius keleivius pasitiko spalvingais balionais ir skrajutėmis.

"Norime, kad vaikai keliautų saugiai ir pasiektų namus sveiki", – teigė Agnė Greblikaitė, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus laikinoji vadovė.

Pagrindinis akcijos tikslas buvo supažindinti jaunąją auditoriją su saugaus keliavimo autobusu ir troleibusu taisyklėmis, tokiomis, kaip saugus elgesys neblaškant vairuotojo dėmesio, žinojimas, kaip elgtis išlipus: pereiti gatvę tik už troleibuso ar autobuso, dar geriau palaukti, kol šis nuvažiuos.

"Jeigu viešuoju transportu besinaudojantys vaikai jausis saugiai, pamokys ir vyresniuosius. Kai vyresni pamato, kad vaikai taip elgiasi, tai jiems nieko kita nelieka, kaip irgi taip elgtis. Mes norime, kad visi būtų saugūs ir laikytųsi taisyklių, kad patys padėtų kurti saugumą mieste. Mūsų tikslas, kad kartu kurtume saugų miestą", – kalbėjo pareigūnė.
Paklausus, ar pirmą kartą surengta akcija gali tapti Kauno tradicija, A.Greblikaitė tikino, kad  panašios akcijos planuojamos ir ateityje. Artimiausia jų vyks rugsėjo pradžioje.

Tarptautinė vaikų gynimo diena – tai šventė, primenanti visuomenei, kaip svarbu saugoti ir gerbti vaikus bei jų teises.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių