Aviacijos šventės finalas: akrobatinis šou ir N. Bunkės dainos

Kauno aviacijos šventė dovanojo žiūrovams nematytus reginius, aviatorių akrobatinius šou, o finaliniu akordu tapo Natalijos Bunkės koncertas.

Pirmą kartą Lietuvoje organizuojamose „Air Masters Cup  Series“ varžybose pilotai rodė savo meistriškumą, atlikdami vieną iš Pasaulio akrobatinio skraidymo čempionato užduočių – finalinį neapribotą laisvąjį skrydį (angl. final freestyle unlimited). Kiekvienas pilotas atliko 3,5–4 minučių pasirodymus su specialiaisiais efektais.

„Aš pirmą kartą turėjau progos stebėti aviatorių varžybas. Niekada neįsivaizdavau, kaip jos vyksta. Na taip, matėsi meistriškumas ir dar, kai žinai, kad tai – Pasaulio skraidymo čempionato finalinė užduotis, tai net kažkaip kitaip ir žiūrisi. Ir išties – įspūdinga. Momentais net kvapą sulaikiau, atrodė, kad tuoj rėšis į žemę“, – emocijomis dalijosi Antanina.

Simono Baltušio nuotr.

Itin gausių žiūrovų ovacijų sulaukė „Crazy Air Stunts“ nusileidimas ant važiuojančio mikroautobuso bei šou su motociklu. Švedų „The SKYCATS“ pasirodymą žmonės stebėjo sulaikę kvapą – įgulos nariai persikėlė ant skrendančio orlaivio sparnų, karstėsi pozavo ant įvairius manevrus atliekančio orlaivio lyg tai būtų lėtas pasivaikščiojimas Laisvės alėja.

Legendinę Stepono Dariaus ir Stasio Girėno kelionę per Atlantą priminė  istorinis lėktuvas „Bellanca“, o akrobatinės grupė „ANBO“ raižė dangų akrobatinėmis figūromis nedideliame aukštyje.

„Dėl šito tikrai buvo verta ateiti į šventę. Sunku įsivaizduoti kaip po įvairių apsisukimų pilotams neapsuka galva ir žino kur toliau skristi“, – ko ne cypė iš nuostabos mergaičiukė, iš nedidelio paauglių būrelio.

Orlaiviai dar raižė dangų, o scena suspindo ne nuo „panelės iš Kauno rajono, vertos milijono“, o, anot renginio vedėjų, neįkainojamos, vienos ryškiausių Lietuvos popmuzikos žvaigždžių, „Aukso lašo“ ir „M.A.M.A“ apdovanojimų laimėtojos N. Bunkės su grupe.

Paauglių būrelis cyptelėjo dar garsiau. „Tu mano deivė“, – šaukė mergaičiukės.

„Būki būki su manim“ daina pradėjusi savo pasirodymą N. Bunkė tarsi konkuravo dėmesiu su pilotais, danguje darančiais įvairiausias verpstes ir kilpas.

Simono Baltušio nuotr.

„Nuostabu matyti tokį kiekį žmonių vienoje vietoje. Nuostabi miesto, šeimos ir aviacijos šventė. Kaip nuostabu matyti kylančius ir besileidžiančius lėktuvus. Noriu palinkėti, kad sau, savo šeimoms nieko negailėtumėte“, – sveikinimą susirinkusiems aviacijos šventės žiūrovams N. Bunkė patvirtino daina „Nieko sau negaila“.

2023 m. penkių pagrindinių Lietuvos miestų arenose didžiausias karjeroje gastroles „Kosmosas“ surengusi N. Bunkė šiemet savo gerbėjus džiugins visiškai nauju šou. Svarbiausiose šalies arenose dešimtims tūkstančių gerbėjų koncertavusi atlikėja neslepia, kad jos naujasis šou po atviru dangumi nustebins net ir pačius išrankiausius žiūrovus.

N. Bunkės pasirodymas ir akrobatinės grupės ANBO šou (pilotai: Rolandas Paksas, Robertas Noreika, Algimantas Žentelis) užbaigė septynias valandas trukusią Kauno aviacijos šventę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Organizatoriams-

Organizatoriams- portretas
eikit n.. su savo bonkėm,kviest neturit ką??Bjauri , pabaiga.

Tik

Tik portretas
Lietuvoje tokios pabaigtuves.

tai bent

tai bent  portretas
Jetau jetau kaip vilniečiai supyko, kad kauniečiai savaitgaliui Natašą pasisamdė :) taigi tik savaitgaliui, turėkite tas savo žvaigždutes - nepretenduojam :)
VISI KOMENTARAI 62

Galerijos

Daugiau straipsnių