Batniavoje – žingsnis laivų modeliavimo sporto ateičiai

  • Teksto dydis:

Batniavoje atidarytas mobilus baseinas laivų modeliavimo treniruotėms ir varžyboms – naujas etapas šios techninės sporto šakos tradicijose.

Laivų modeliavimo būreliai Kauno rajone turi gilias šaknis, pradedant dar sovietmečio laikais Zapyškyje, kuomet mokytojas Stasys Žurauskas vedė užsiėmimus, išugdydamas ne vieną talentingą sportininką. Tarp jų ir dabartinis Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, daugelį metų buvęs Lietuvos laivų modeliavimo čempionas. Būreliai anksčiau veikė ir Batniavoje, Garliavoje ir Viršužiglyje.

Mero iniciatyva 2020 m. buvo nuspręsta atgaivinti laivų modelių sportą Kauno rajone: įkurtas naujas laivų modeliavimo būrelis, kuriam vadovauti ėmėsi pats Lietuvos laivų modelių sporto federacijos prezidentas Arvydas Overas. Pastaraisiais metais, Kauno rajono savivaldybės ir A. Overo iniciatyva, atnaujinta šios sporto šakos infrastruktūra. „Bubiai team“ komanda, atstovaujanti Kauno rajonui įvairiose nacionalinėse ir tarptautinėse varžybose, jau pelnė daugybę apdovanojimų. Iki šiol jie treniruodavosi vietiniuose vandens telkiniuose.

Svarbus postūmis šiai sporto šakai – Batniavoje atidarytas mobilus baseinas. Tikimasi, kad čia vyks ne tik Lietuvos moksleivių čempionatai ir respublikinės varžybos, bet ši vieta taps ir laivų modeliavimo sporto centru, kuris pritrauks ne tik vietinį, bet nacionalinį ir tarptautinį dėmesį.

A. Overas taip pat siekia ne tik rengti varžybas, bet ir ugdyti vaikus, skatinant kurti laivų modelius savo rankomis. Tai gali padėt jaunajai kartai atrasti susidomėjimą techniniais mokslais ir paskatinti pasirinkti inžinieriaus ar konstruktoriaus kelią. Tokia veikla ugdo ne tik technines žinias, bet ir kūrybiškumą, kruopštumą ir skatina kartų bendradarbiavimą.

Būrelio veiklai skirtos naujos patalpos, materialiai padėjus Kauno rajono savivaldybei įsigytos reikalingos priemonės, taip pat finansuota sporto bazės plėtra. Šios investicijos leidžia puoselėti ne tik laivų modeliavimo tradicijas, bet ir auginti naują techninio sporto entuziastų kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių