Futbolo federacijos prezidentas apie stadiono veją: tapsime pajuokos objektu ir visoje Europoje

Arimas, bulviakasio laukas, Marso kanjonai – internautai šaiposi iš Kauno stadiono vejos vaizdo, kai ją atidengė po kelių dienų bandymo žolę atauginti. Stadiono valdytojai pripažįsta, jog laiko ataugti žolei buvo per mažai. Paaiškėjo planas B – blogiausiu atveju varžybos persikeltų į Marijampolę ir būtų nemokamos.

Iš Jessicos Shy dainos žodžių, kad liūdna – neišmesi, kaip ir nepaneigsi žalos likusios po koncerto stadione. Tik dabar liūdna ne dainininkei, o futbolo federacijai.

Po penktadienį nugriaudėjusio Dariaus ir Girėno stadione masinio koncerto vejos būklė prasta. Akivaizdu, kad futbolo rungtynes žaisti gali būti keblu.

Vejos vaizdas pasirodė atidengus agroplėvelę, po kuria bandyta išauginti veją nuo nulio, kad čia galėtų vykti tarptautinės futbolo varžybos su Kipru.

E. Ovčarenko / BNS nuotr.

„Po tokio koncerto, kaip Jessicos Shy, skaičiuojame, kad reiktų aštuonių dienų vejos atgaivinimui. Praėjo nepilna savaitė ir matome, kad trūksta laiko“, – pripažino Kauno stadiono vadovas Saulius Balnanosis.

Pripažįstama, kad jeigu ne praeitą penktadienį čia vykęs koncertas, tokių pasekmių nebūtų.

Kauniečiai, pamatę veją, liko šokiruoti. Šokiruotas ir Futbolo federacijos prezidentas.

„Šiandien žiūrint, tikrai sudėtinga – kokybė labai prasta. Dar bent žolės spalva būtų tikroji, tai kažkaip išvinguriuotume. Kokybė tikrai netinkama žaisti futbolui“, – piktinosi Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Edgaras Stankevičius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Anot E. Stankevičiaus, šiandieninė vejos būklė – gėda.

„Jeigu Lietuvoje esame įpratę raudonuoti dėl stadiono situacijos, tai dabar tapsime pajuokos objektu ir visoje Europoje“, – teigė Lietuvos futbolo federacijos prezidentas.

Paspirkime arba paridenkime kamuolį, tai jo trajektorija nebus tinkama.

E. Stankevičius sako, kad tiek estetine, tiek žaidybine prasme, sąlygos stadione yra prastos.

„Paspirkime arba paridenkime kamuolį, tai jo trajektorija nebus tinkama“, – nusivylimo neslėpė vyras.

Stadiono vadovas prakalbo ir apie atsakomybes, kas turėtų prisiimti kaltę, jei rungtynės Kaune nevyktų. 

„Sėsime ir žiūrėsime, kokius nuostolius patyrė, reaguosime į pastabas. Atversime naują popieriaus lapą“, – tikino Kauno stadiono vadovas.

Federacija sako, kad nuostoliai nukėlus varžybas siektų dešimtis tūkstančių.

„Vasario 13 dieną išsiuntėme laišką. kad rugsėjo 6 vyks rungtynės. Stadionas sako, kad laikas kitas. Nejuokinkime žmonių. Pikčiausia, kad kovo mėnesį buvo kalbama apie planą B“, – kalbėjo E. Stankevičius.

Dabar futbolo federacija dėl rungtynių likimo galutinį žodį perleido UEFA delegatui. Jis ketvirtadienį vakare, likus parai iki varžybų, pasakys, ar stadione galės vykti tarptautinės varžybos su Kipru. Jei leidimas nebus duotas, varžybos bus perkeltos į Marijampolę ir tuomet būtų nemokamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buv. Futbolistas

Buv. Futbolistas portretas
Jau LFF senai tapo pajuokos... objektu ne tik Europoje, bet ir pasaulyje

nu

nu portretas
tie kas sunaikino ta veja dabar turi susimoketi ir uz viska.

nu

nu portretas
svarbiausia, kad visi renginiu planuotojai sitoje vietoje nekalti - kalta zole.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių