Kaunas gėdina Vyriausybę ir universitetus: metas susitvarkyti

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė ties Vyriausybei ar keliems universitetams priklausančių pastatų pastatė gėdos ženklus, raginančius susitvarkyti, mat apleisti pastatai daro gėdą. Miestas jau ne vienerius metus prisideda prie namų fasadų tvarkybos darbų, tad norisi, kad reprezentacinėse vietose liktų kuo mažiau akis badančių skaudulių.

„Per paskutinį dešimtmetį Kauno centre atnaujinta apie 200 pastatų. Buvę pilki ir nykūs fasadai dabar traukia praeivių žvilgsnius, puošia miestą. Visa tai – Kauno paveldotvarkos programos rezultatas. Miestas stipriai prisidėjo finansuodamas šiuos projektus, kad pastatų savininkai darbus atliktų greičiau bei kokybiškiau“, – kaip keitėsi miesto veidas, pažymėjo savivaldybės atstovai.

Deja, kaip nurodo savivaldybė, per visą šį laikotarpį valstybės ir kelių aukštųjų mokyklų valdomas turtas toliau liūdnai trūnijo.

„Panašu, kad Vyriausybė nelinkusi prisidėti prie Kauno gražinimo ir neskiria nei dėmesio, nei lėšų savo apleistiems pastatams mūsų mieste“, – kritikos centrinei valdžiai pažėrė Kauno atstovai.

Siekiant atkreipti dėmesį į kai kuriuos metų metus netvarkomus pastatus, Kauno savivaldybės specialistai ties tokiais Vyriausybei ar universitetams priklausančiais pastatais pastatė gėdos ženklų.

„Visi puikiai prisimena akcijos „Kaunas tvarkosi“ ženklus. Po lengvos korekcijos šiandien jie klausia turto šeimininkų, ar ne gėda? Kviečiame, prašome, raginame susitvarkyti“, – kiek netradiciniu būdu prisidėti prie Kauno gražinimo, kvietė miesto savivaldybė.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Gėdos ženklai pastatyti ties apleista žydų sinagoga (Gimnazijos g. 6), kuri priklauso Vilniaus dailės akademijai, taip pat ties Vilniaus universitetui priklausančio pastato, stovinčio ties Karaliaus Mindaugo prospekto ir Muitinės gatvės kampu. Miesto gėdinančios žinutės sulaukė ir Mykolo Riomerio universitetas, kurio netvarkingas pastatas stovi ties K. Donelaičio ir Mairono gatvės sankryža.

Vyriausybė nelinkusi prisidėti prie Kauno gražinimo ir neskiria nei dėmesio, nei lėšų savo apleistiems pastatams mūsų mieste.

Be to, susitvarkyti kviečiantys ženklai, miesto iniciatyva, pastatyti ir ties Žemės ūkio ministerijos (I. Kanto 23) pastatu bei buvusiais Centrinio pašto rūmais (Laisvės al. 102).

Išvardyti pastatai turi ryškių tarpukario modernizmo akcentų, dėl kurių Kaunas įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, todėl norisi, kad tokie perlai džiugintų tiek kauniečius, tiek miesto svečius, tačiau vietoj grožio dabar juos pasitinka užrašai „Būkite atsargūs, gali kristi tinkas“.

Kauno m. savivaldybės nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stop tokiam kvailiojimui

stop tokiam kvailiojimui  portretas
svetimų kultūrų kulto namų tikrai neturėtų būti aiškias nuostatas deklaruojančioje Lietuvos valstybėje . Esu pasipiktinęs žinia apie ,pasirodo, Šiauliuose dygstančią musulmonų šventyklą - taigi aiškus kultūrinių karų skatinimo pavyzdys. Tai būtina stabdyti (apie Šiaulius), viešinti valdžios atstovus sankcionavusius tokį nesusipratimą . Jokiu būdu nenoriu įžeist kitataučių religinių jausmų ,tačiau laikytis lietuviškos tvarkos Lietuvoje yra teisėtas reikalavimas, atsispindintis net visiems lietuviams žinomoje tautosakoje : nelįsk su savo tvarka į svetimą bažnyčią (ar pan.).

neprižiūrinčių pastatų SAVININKUS b ū t i n a

neprižiūrinčių  pastatų SAVININKUS b ū t i n a portretas
nubausti finansiškai --kad liktų, net be kelnių, nes konservatliberalus neveikia jokie įspėjantys žodžiai-- nes daugumoje yra debilūs veltėdžiai -nusikaltėliai.--Ir dar, juk iš tokių d e b i l ų yra sudaryta ir konservų CHUNTOS valdžia.

Krabo aukoms

Krabo aukoms portretas
Siūlau pastatyti paminklą KRABUI!
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių