Kaune nuo gegužės – pigesni metiniai viešojo transporto bilietai įmonėms

Kaune nuo gegužės bus įvedami pigesni metiniai viešojo transporto bilietai, kai įmonės ar organizacijos tokių bilietų visiems metams perka 100 ar daugiau.

Šis sprendimas savivaldybės taryboje antradienį priimtas bendru sutarimu.

Vieno metinio elektroninio viešojo transporto bilieto kaina perkant didelį jų kiekį sieks 193 eurus. Ši kaina galios ir vėliau papildomai perkamiems pavieniams bilietams.

Kauno savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius BNS anksčiau sakė, kad nustatyti mažesnę bilietų kainą didelių įmonių darbuotojams siekiama skatinant judėjimą viešuoju transportu.

„Matome, kad kai kurios didelės įmonės pačios skatina darbuotojus atvykti į darbo vietas viešuoju transportu. Jie sprendžia parkavimo vietų stygių, skatina darbuotojus pigiau atvykti į darbo vietą, miestui tai irgi yra labai naudinga, nes mažiau apkraunamos gatvės individualiais automobiliais“, – komentavo M. Matusevičius.

Matome, kad kai kurios didelės įmonės pačios skatina darbuotojus atvykti į darbo vietas viešuoju transportu.

Metinis elektroninis Kauno viešojo transporto bilietas šiuo metu kainuoja 275 eurus.

Taryba antradienį taip pat pritarė 99 proc. viešojo transporto lengvatai trims tūkstančiams birželio pabaigoje vyksiančios dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ dalyvių.

Šia lengvata šventės dalyviai galės naudotis birželio 27-29 dienomis, bilietų kompensacijai Kaunas skyrė beveik 25 tūkst. eurų.

Šimtmetį mininčią respublikinę dainų šventę „Kad giria žaliuotų“ atidarys renginys „Miškais kalnai žaliuoja“ Kauno Dainų slėnyje. Savivaldybės skaičiavimu, čia dalyvaus apie 120 meno kolektyvų, iš viso – apie 3 tūkst. dalyvių.

Nuo birželio 27 dienos prasidės chorų repeticijos įvairiose miesto vietose, šventės atidarymas vyks birželio 29 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bus diskriminacija,jei vieni už tą patį bilietą mokės mažiau

Bus diskriminacija,jei vieni už tą patį bilietą mokės mažiau portretas
Bus diskriminacija, jei vieni už tą patį bilietą mokės mažiau. Jei mažina vieniems, tai ir kitiems sumažina bilieto kainą. Kviesim lygių galimybių kontrolierę tyrimui pradėti.

to Na

to Na portretas
Kreipkitės į savo pensininkų darbovietę, gal nupirks.

aiškinu tupesniems

aiškinu tupesniems portretas
Vilniuje bilietas galioja tik 30 min., nespėjai per tą laiką, susimoki dvigubai. Tiesa, yra brangesni bilietai. Kaune, jeigu spėji persėsti per pusvalandį, antro bilieto nereikia. Taigi, jei Vilniuje važiuoji ne tris stoteles, didelė tikimybė neapsieiti su pigesniu bilietu. Taip kad, Kaune yra pigiau.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių