Kauno gyvūnų prieglaudoms dažniau aukojo moterys, daugiau – vyrai

Spalio 11–12 dienomis Kaune veterinarijos studentai surengė tradicinę akciją „Mes už sveikus gyvūnus“. Jos metu buvo surinkta 2,5 tūkst. litų, kurie bus skirti būtiniausioms gyvūnų prieglaudose gyvenančių keturkojų reikmėms.

Šiemet, kaip ir kasmet, aukos buvo renkamos prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusiame Centriniame Kauno turguje.

Tigru ir Karvute virtę mimai ne tik patys kalbino praeivius, pasakojo apie gyvūnus, rengiamą akciją ir prašė paaukoti pinigų. Neretai juos patys kalbino vaikai, savo tėvelių prašydami paaukoti pinigų gyvūnėliams.

„Vidutinė vieno žmogaus auka paprastai būna apie 5–10 litų, nors pasitaiko geradarių, nepagailinčių ir 100 litų. Kiekvienas, paaukojęs bet kokią sumą, gavo simbolinę dovanėlę. Šiemet – apyrankę su užrašu „Aš myliu gyvūnėlius“, – teigė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijos studentų asociacijos prezidentas Vilius Dovydauskas.

Tokių ir panašių labdaros akcijų, pasak prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovo Jono Plentos, jie rengia bent dešimt per metus.

Labdara gyvūnams – jau tradicinė, vykstanti kasmet, paminint praėjusią Šv. Pranciškaus ir Pasaulinę gyvūnų globos dieną – spalio 5-ąją.

Įprastai akcijose surenkama apie 1,5 tūkst. litų. Tačiau jau penktadienį pavyko surinkti 1,2 tūkst. litų, o šeštadienį – dar 1,3 tūkst. litų.

Dažniausiai Kaune aukojo moterys su mažyliais, vyrai – rečiau, tačiau jų gyvūnams skirtos pinigų sumos buvo didesnės. 

„Už šiuos pinigus Kaune esančiose gyvūnų prieglaudose gyvenantiems gyvūnams, jau sutarėme su tiekėjais, pirksime maistą, pavadėlius, antkaklius ir kitus būtiniausius reikmenis“, – teigė V. Dovydauskas.

Kauno prieglaudose nuolat prižiūrimi keli šimtai šeimininkų neturinčių gyvūnų, dauguma jų – šunys ir katės. Stengiamasi, kad kiekvienas gyvūnas turėtų savotišką savo „kraitį“, su kuriuo jis atiduodamas naujiesiems šeimininkams, kai tokie atsiranda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

IndreR

IndreR portretas
Dar ir gražesnių būna. :)

taigi

taigi portretas
jei prieglaudoj galima būt įsigyti tokį gražų katiną, tai mielai jį pasiimčiau

Ievute

Ievute portretas
ir idomu butu kokios tos Kauno gyvunu prieglaudos kurioms bus sie pinigai skirti. Nes kai skambini tai niekas negali vargsui vienam kaciukui padeti ir ji priglausti, visada tik i Nuara priima.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių