Kauno konservatoriai mes pirštinę saviškiams?

Daug metų ištikimai partijos klausę Seimo nariai Vida Marija Čigriejienė ir Arimantas Dumčius ėmė šiauštis prieš konservatorių lyderius ir bendražygius. Sklando kalbos, kad negavę vienmandačių apygardų Kaune per partiją, jie ketina mesti pirštinę saviškiams – kandidatuoti savarankiškai.

Nori būti svarbūs?

"Buvo partijoje pokalbių ir su A.Dumčiumi, ir su V.M.Čigriejiene. Jie toliau brėžia savo liniją, ir tiek. Nesvarstome ir nefilosofuojame, ar jie kandidatuos, ar ne. Gal čia labiau jų noras atkreipti dėmesį į save – kokie jie svarbūs. Praktika rodo, kad tie, kurie atskyla, paprastai pergalių nepasiekia", – teigė Kauno konservatoriams ne vienus metus vadovavęs Andrius Kupčinskas.

Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams nusprendus, kad rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose Kalniečių vienmandatėje apygardoje kandidatuos buvęs Kauno meras A.Kupčinskas, o Panemunėje – Tadas Langaitis, šiose apygardose ilgokai šeimininkais jautęsi V.M.Čigriejienė ir A.Dumčius, atrodo, ginklų sudėti neketina, tačiau visas kortas atskleisti vengia.

Besiruošdami naujiems Seimo rinkimams, konservatoriai Kaune gerokai atnaujino ir atjaunino kandidatų vienmandatėse veidus, tačiau ne visi partijos senbuviai taip skausmingai reagavo į pokyčius. Aleksoto–Vilijampolės apygardoje daug metų kandidatavęs ir laimėdavęs Rytas Kupčinskas vietą užleido naujai Kauno sueigos pirmininkei Editai Gudišauskienei.

Centro rinkimų apygardoje į Seimą išrinkta Vincė Vaidevutė Margevičienė pati buvo paskelbusi, kad nebekandidatuos artėjančiuose rinkimuose, tad čia jau buvo patvirtinta nauja kandidatė Gintarė Skaistė. Vyriausiajai rinkimų komisijai Centro apygardą sujungus su Žaliakalnio, naujoje Centro–Žaliakalnio apygardoje G.Skaistė vietą užleido partijos lyderiui Gabrieliui Landsbergiui. Jaunoji politikė ketina dalyvauti rinkimuose partijos sąraše. G.Landsbergis dar iki apygardų sujungimo buvo patvirtintas kandidatu Žaliakalnyje, kur ne vienus metus dirbo Rasa Juknevičienė.

Užkliuvo balsavimas Seime

A.Kupčinskas neslepia, kad sklando įvairių kalbų apie dviejų partijos bendražygių galimą kandidatavimą Seimo rinkimuose savarankiškai ar su kita politine jėga. "Tų kalbų nevertinu, jie patys apsispręs, bet tokių ženklų galima įžvelgti", – prasitarė politikas.

Pasak A.Kupčinsko, Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų frakcijos Seime seniūnas Andrius Kubilius kreipėsi į partijos Priežiūros komitetą, kad šis įvertintų A.Dumčiaus ir V.M.Čigriejienės balsavimą Seime dėl valstybės biudžeto. "Jie vieninteliai iš opozicijos balsavo už socialdemokratų parengtą biudžetą", – paaiškino A.Kupčinskas. Atrodo, kad iki šiol neregėtas A.Dumčiaus ir V.M.Čigriejienės nepaklusimas bendrai partijos ir frakcijos nuomonei papiktino lyderius, todėl kreiptasi į partijos narių elgesį vertinantį komitetą.

Ar tai, kad šie du ilgamečiai konservatoriai pritarė socialdemokratų parengtam biudžetui, rodo, jog jie jau pasirinko kitą politinę jėgą? "Aš į jų kailį neįlįsiu. Gal tas balsavimas – tam tikras atsilyginimas? Mūsų frakcijos pozicija šiuo klausimu buvo aiški", – svarstė A.Kupčinskas.

Anot jo, partijos prezidiume apie šių dviejų partijos bendražygių elgesį kol kas nebuvo diskutuota, nes reikėjo spręsti klausimus dėl pasikeitimų vienmandačių apygardų žemėlapio ir kai kurių apygardų sujungimo. A.Kupčinskas atkreipė dėmesį į tai, kad vienmandatėse apygardose partija palaikys tik po vieną savo kandidatą.

Apie konfliktą nekalba

Pasiteiravus, ar partijos sprendimas Kalniečių apygardoje kandidatu Seimo rinkimuose tvirtinti būtent A.Kupčinską, neįplieskė konflikto tarp jo ir A.Dumčiaus, A.Kupčinskas šyptelėjo.

"Pats A.Dumčius ne kartą man yra sakęs ir prieš 2008 m., ir prieš 2012 m. Seimo rinkimus, kad jau dalyvauja rinkimuose paskutinį kartą. Eina metai, amžius, kitos aplinkybės, ir žmogus priima kitus sprendimus", – kalbą nukreipė A.Kupčinskas ir mestelėjo dar vieną užuominą, dėl ko A.Dumčiui gali būti nebepakeliui su partija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniete

Kauniete portretas
Konservatoriai tiek prisidirbo, kad jau ir Kauno beretes paragintos po misiu uz juos nebalsuos

eidžizmas

eidžizmas portretas
Diskriminacija dėl amžiaus yra labai pavojinga diskriminacijos forma.Lietuvos sociologiniai tyrimai parodo, kad šiuo metu tokio amžiaus žmonės yra labiausiai pažeista socialinė grupė visuomenėje. Skaudu kad Kaune tai tapo labai populiaru

stebėtojas

stebėtojas portretas
Demokratija, kas nori tas gali kandidatuoti, o nuspręs rink4jai
VISI KOMENTARAI 75

Galerijos

Daugiau straipsnių