Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai pradeda naują kadenciją

  • Teksto dydis:

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų (KPPAR) nariai susirinko į generalinę asamblėją, kurios metu išrinkta nauja taryba ir vadovybė. Dar vienai kadencijai prezidentu perrinktas Zigmantas Dargevičius. Jam dar ketverius metus vienyti verslo bendruomenę padės ir penki viceprezidentai.

Reikšmingas įvykis

Generalinė asamblėja – ypatingas renginys ne tik KKPAR, bet ir visai verslo bendruomenei. Jos metu suformuluojamos naujos kadencijos kryptys, tikslai ir vizija, kaip dar labiau padėti verslui plėstis.

„Visi pasiekimai – visų mūsų bendro darbo rezultatas. Dėkoju, kad kartu dirbame valstybės tvaraus augimo ir visuomenės klestėjimo labui. Susitikimas yra pradžia, veikimas grupėje – progresas, darbas drauge – sėkmė. Pasidžiaukime rūmų sėkme, bendryste, tvariai ir atsakingai aukime drauge ateityje“, – į visą verslo bendruomenę kreipėsi Z. Dargevičius.

Pasitikėjimas: dar vienai KPPAR prezidento kadencijai perrinktas Z. Dargevičius. (Edgaro Cickevičiaus nuotr.)

Rūmai jau tapo tiltu tarp verslo ir valdžios atstovų, todėl generalinės asamblėjos metu nuskambėjo sveikinimų ir linkėjimų tęsti bendradarbiavimą. „Prezidentas KPPAR vaidmenį mato, kaip labai svarbų didinant regiono konkurencingumą ir viso regiono potencialą“, – Lietuvos Prezidento Gitano Nausėdos sveikinimo žodį perdavė jo patarėjas ekonominės ir socialinės politikos klausimais Vaidas Augustinavičius.

„Jūsų darbotvarkėje – svarbūs klausimai, kuriuose – rūmų perspektyva ir ateities planai. Tikiu, kad juose bus ir valstybei svarbių sričių. Pastaraisiais metais verslas įrodė, kad gali susitelkti, rodyti lyderystę ir valstybišką požiūrį į šalies gynybą ir nacionalinį saugumą. Verslas gali rasti naujų galimybių“, – prasmingo tolesnio darbo kartu linkėjo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, kurios sveikinimo žodį perdavė Seimo narys Viktoras Pranckietis.

Dėmesys: KPPAR yra tarsi tiltas tarp verslo ir valdžios, todėl asamblėjoje verslininkus sveikino (iš kairės) V. Matijošaitis, A. Butkevičius ir V. Pranckietis. (Edgaro Cickevičiaus nuotr.)

Iššūkių kadencija

Pastarieji metai verslo bendruomenei buvo tarsi amerikietiški kalneliai: pandemija, energetikos šuoliai, kariniai konfliktai – tik dalis iššūkių, kuriuos teko įveikti. KPPAR nariai neabejojo, kad būtent rūmai padėjo ne tik išlikti, bet ir paaugti visomis prasmėmis.

„Pastarieji ketveri metai buvo kupini iššūkių valstybei ir verslui, todėl teikėme siūlymų dėl konkurencingumo išlaikymo ir didinimo, investicijų pritraukimo, pandemijos padarinių mažinimo priemonių ir paskolų moratoriumo. Taip pat dėl eksporto plėtros, pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo, atvykstamojo turizmo skatinimo, mokestinės politikos, paramos programų, infrastruktūros, nekilnojamojo turto ir žemės mokesčių, reinvestuojamojo pelno, darbo jėgos ir darbo kodekso, gynybos finansavimo ir kitais klausimais“, – praėjusią kadenciją reziumavo prezidentas Z. Dargevičius.

Asamblėjoje kalbinti KPPAR nariai pritarė, kad šis laikotarpis – neeilinis. „Verslui kilo didelių iššūkių, todėl didelį dėmesį skyrėme verslo atstovavimo klausimams ir padarėme didelių žingsnių gaunant įmonėms paramą, suteikiant daugiau žinių. Kartu plėtėme tarptautiškumą. Didėjanti bendruomenė rodo, kad būti rūmų nariu yra prestižas, nes svarbu turėti bendraminčių, kurie padeda augti“, – kalbėjo 2020–2023 m. kadencijos viceprezidentė, Kauno finansininkų klubo narė Vaida Butkuvienė.

„Laikmetis buvo tikrai išskirtinis, įvykiai keitė vienas kitą, todėl verslo bendruomenė tikrai turėjo galimybę atsiremti į rūmus ir kitus narius, rasti geriausių sprendimų, kaip veikti toliau“, – antrino kitas viceprezidentas, „Omnitekso“ vadovas Vydas Damalakas.

Nepaisant kilusių iššūkių, rūmų bendruomenė augo, plėtėsi ir verslui galėjo pasiūlyti daug kompetencijų keliančių renginių, spręsti kilusias problemas.

„Praėjusioje generalinėje asamblėjoje išsikėlėme, sėkmingai įgyvendinome bendrą viziją ir tapome žinomiausia pripažinta regiono verslo bendruomene Lietuvoje. Kasdienėje veikloje vadovaujamės vertybėmis, todėl esame patikimi, progresyvūs, vertiname ir puoselėjame partnerystę tarp rūmų narių, su valdžios institucijomis ir socialiniais partneriais“, – apie tai, kad per kadenciją KPPAR bendruomenė paaugo iki 902 narių, kalbėjo Z. Dargevičius ir pridūrė, kad toks augimas – didžiausias istorijoje, todėl rūmų balsas tampa dar labiau girdimas.

Skaičiuojama, kad rūmų narių įmonėse 2023 m. pabaigoje dirbo apie 60 tūkst. darbuotojų.

Rūmų plėtra pasižymėjo ne tik sparčiu narių augimu – buvo atidaryta atstovybių įvairiuose Kauno regiono miestuose. Pastaraisiais metais atidarytos dvi atstovybės Kaišiadoryse ir Raseiniuose, o Prienuose – jau pakeliui. Rūmai iš viso turi aštuonis regioninius padalinius: tris filialus ir penkias atstovybes.

Edgaro Cickevičiaus nuotr.

Renginių gausa

Visą kadenciją rūmai rūpinosi narių kvalifikacijos kėlimu, sprendė kilusius klausimus, organizavo susitikimus su valdžios atstovais, teikė jiems pasiūlymų. Skaičiuojama, kad vidutiniškai 1,5 renginio įvyko per vieną darbo dieną, todėl kiekvienas galėjo rasti naudingos informacijos ir pagerinti verslo sąlygas.

„Praėjusią kadenciją tikrai buvo daug tarptautinių įvykių, daug renginių su Seimo ar Vyriausybės nariais, vietos savivaldos atstovais. Rūmai tikrai padeda sužinoti vis ką nors naujo ir taip augti, tobulėti. Mes buvome ne vieno finansų renginio mecenatais, matome jų vertę, nes konferencijose galėjome diskutuoti, išgirsti. Naują kadenciją tikiuosi dar daugiau renginių, žinių, nes turime kuo pasidalyti“, – sakė KPPAR narys, „Hegelmann Transporte“ vadovas Vytis Arlauskas.

Rūmai sieks, kad taptų įtakingiausia regionine verslo bendruomene Lietuvoje.

„Rūmai aktyviai bendradarbiavo su valdžios ir valstybės valdymo institucijomis vietiniu, regioniniu, nacionaliniu ir tarptautiniais lygmenimis. Pateikėme 251 pasiūlymą, į daugiau kaip 40 proc. jų buvo atsižvelgta, todėl esame pripažinta verslo bendruomenė Lietuvoje“, – pažymėjo KPPAR prezidentas Z. Dargevičius.

Per pastaruosius ketverius metus rūmai organizavo 250 verslo atstovavimo renginių, jie sulaukė beveik 4 tūkst. dalyvių. Dar didesnio susidomėjimo sulaukė verslui skirti renginiai ir konferencijos aktualiomis temomis. Verslo bendruomenei surengta daugiau nei 1,5 tūkst. renginių, juose dalyvavo daugiau kaip 57 tūkst. žmonių.

„Kadencijos naujienomis galime įvardyti Vadovų lyderystės akademiją ir Nario naujoko dieną, kuri skirta efektyvesniam nario įsitraukimui į rūmų veiklą“, – pridūrė Z. Dargevičius.

Be to, per 2020–2023 m. kadenciją rūmai surengė 44 konferencijas,  pavyko pasiekti 20 tūkst. žmonių auditoriją. Pilnutėlės salės rinkosi į moterų verslumui skatinti skirtą konferenciją „Formulė: versli ir laiminga“, eksporto aktualijų konferenciją „Eksporto kodas“. Itin populiarios buvo ir „Finansų inovacijų“, „Skaitmenizuokis“ ir kitos rūmų organizuotos konferencijos.

„Organizavome šešiolika verslo misijų, 71 verslo kontaktų renginį, dalyvavome dvylikoje tarptautinių parodų“, – vardijo Z. Dargevičius.

Laukia nauji darbai

Generalinėje asamblėjoje dalyvavo daugiau nei 500 KPPAR narių, kurie perrinko Z. Dargevičių dar vienai kadencijai.

2024–2027 m. viceprezidentais išrinkti: „Hegelmann“ grupės finansų direktorius ir vykdomosios valdybos narys Vytis Arlauskas, „Vendiplo“ bendraturtis Vidas Butkus, „Omnitekso“ valdybos narys Vydas Damalakas, „Kauno stiklo“ direktorius ir akcininkas Evaldas Sauliūnas, „Gulbelės“ akcininkas, valdybos pirmininkas ir direktorius Arūnas Tarnauskas.

Naujoje kadencijoje sustoti neketinama, nes svarbu turėti stiprių verslų, gerinti šalies ekonomiką, taikyti inovacijas ir būti lyderiais ne tik Lietuvoje, bet ir atrasti naujų rinkų.

„Lietuvos ekonomikai reikia esminio postūmio. Turime susitelkti bendram darbui, todėl rūmai sieks, kad taptume įtakingiausia regionine verslo bendruomene Lietuvoje, stiprinsime partnerystę su valdžios institucijomis. Be to, padėsime įmonėms įsitvirtinti tarptautinėse rinkose, didinti eksportą ir kompetencijomis grįstą pridėtinę vertę. Taip pat stiprinsime mokslo ir verslo bendradarbiavimą“, – naujos kadencijos kryptis įvardijo Z. Dargevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kišiniovo gatve

Kišiniovo gatve portretas
Aha Šiška sake nepavyko papirkti padangu

Pasikvietė Matijošaitį

Pasikvietė Matijošaitį portretas
ir galvoja, kad pavyks nusiplauti šlykštų korupcijos, prichvatizacijos, kruvinų rublių dvoką. GĖDA.

Veperis

Veperis portretas
Palinkekim karingumo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių