„Mega“ kvies susipažinti su technologijų ir inovacijų pasauliu

  • Teksto dydis:

Ateinantį trečiadienį (rugpjūčio 7 d.) prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ pavirs tikru šiuolaikinių technologijų ir inovacijų centru. Nemokamo renginio „Mega vasara | Technologijos ir inovacijos“ metu bus galima susipažinti ne tik su namų, verslo, studijų, ūkio inovacijomis, bet ir iš arti pamatyti Ukrainos dangų saugančius dronus. Renginio dalyviai turės galimybę pasiklausyti įdomių pokalbių su technologijų kūrėjais bei daugiau sužinoti apie mus supantį technologijų pasaulį. Renginį ves ir su technologijomis susipažinti padės charizmatiškasis Andrius Žiurauskas.

„Jei norite vasaros dieną praleisti prasmingai – sužinoti kažką naujo ir tuo pačiu prisidėti prie Ukrainos pergalės siekimo, rugpjūčio 7-ąją kviečiame jus atvykti į PLC „Mega“. Čia laukiame ne tik technologijų pasaulio entuziastų, bet ir visų tų, kurie neabejingi naujovėms, gelbstinčioms kasdienybėje“, – sakė „Baltic RED“ rinkodaros vadovas Laimis Binderis

Nuo 17 val. visus atvykusius į „Megą“ pasitiks mielas „Agrokoncerno“ robotas, „ACC Distribution“ pristatys įvairias inovacijas skirtas namams: išmaniuosius „Petkit“ sprendimus augintiniams, „Ecovacs“ grindų valymo robotus, įkūnijančius naujausias technologijas rinkoje, bei „Bissell“ valymo siurblius. Laukia ir kitos partnerių bei renginio draugų veiklos.

Nuo 18 val. susirinkę išgirs daug įdomių ir prasmingų pokalbių. Apie agroūkio technologijas papasakos „Agrokoncerno“ komercijos direktorius Arnas Radzevičius. Jis žiniomis dalinsis pokalbyje apie tai, kokios žemės ūkio inovacijos ir kaip keičia mūsų gyvenimus.

Apie robotikos subtilybes renginio dalyviai galės sužinoti iš „First Tech Challenge“ čempionato nugalėtojų, robotikos komandų „LitBot“ ir „PlumBum“ atstovų. Jie šiuo metu intensyviai ruošiasi rugpjūčio 16–18 dienomis vyksiančiam „Bucharest Twin Cup“ „First Tech Challenge“ čempionatui, kuris vyks Rumunijoje.

Be to, renginyje bus galima išvysti ir sužinoti daugiau apie neregiams, silpnaregiams bei gerai matantiems žmonėms skirtą stalo žaidimą „Brailliant“, kurį sukūrė Damiras Samarinas ir Eligijus Girdenis, šiais metais baigę 12 klasių. Jie, kartu su renginio draugais „Slowdown“, turės savo pokalbių rubriką.

Viena svarbiausių šiuolaikinių technologijų, šiuo metu saugančių Ukrainos dangų – bepiločiai dronai. Renginio metu dalyviai turės galimybę tyrinėti į Ukrainą siunčiamų dronų ekspoziciją, o apie jų kūrimo užkulisius papasakos organizacijos „Blue / Yellow“ partneris, dronų kūrėjas Martynas Andriejavas.

Visų vasaros renginių metu „Megoje“ suaukotus pinigus organizacija „Blue / Yellow“ iškeis į lietuviškus dronus, kurie bus siunčiami Ukrainos kariams. Daugiau apie šią iniciatyvą – „Blue / Yellow“ (blue-yellow.lt) puslapyje. Taip pat daugiau apie paramą Ukrainai pokalbio metu papasakos pati fondo direktorė, TV prodiuserė Laura Paukštė.

„Mega vasara | Technologijos ir inovacijos“ – septintasis nemokamas šios vasaros renginys prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“. Vasaros renginių maratoną atidarė „stand-up“ komedijos vakaras su Rolandu Mackevičiumi, mamas ir vaikus būrė „Mamadieniai“ su Ugne Sipare, augintinių mylėtojus subūrė Simona ir Jonas Nainiai, o moteriška energija dalinosi Indrė Stonkuvienė. Sporto entuziastai dalinosi patarimais ir mėgavosi pokalbiais renginyje su Dalia Belickaite, o pamaloninti gomurius susirinko renginyje „Mega vasara | Dinner in Blue & Yellow“.

Prieš šventinį Žolinės savaitgalį, rugpjūčio 14 d., „Mega“ kvies pasiruošti ilgajam savaitgaliui ir mėgautis ramiais apsipirkimais, todėl renginys nevyks. Tačiau jau 21 d. renginys bus skirtas madai bei rudens tendencijoms aptarti, o paskutinį vasaros trečiadienį vaikų ir jų tėvelių lauks renginys „Back To School“ tema, kuris padės pasiruošti artėjantiems mokslo metams. Jo metu vaikai ir jaunimas galės atrasti naujus pomėgius, išbandyti įdomias veiklas, o vakarą vainikuos Vido Bareikio koncertas.

Informacija apie artimiausią renginį skelbiama „Megos“ socialiniuose tinkluose „Facebook“, „Instagram“ ir interneto svetainėje www.mega.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių