Nei kalendorinis ruduo, nei oro tarša kauniečių neatbaidė: Lampėdžiuose – daugybė poilsiautojų

Nors kalendorinė vasara baigėsi jau prieš savaitę, o savaitgalį Lietuvoje fiksuota padidėjusi oro tarša kietosiomis dalelėmis, sekmadienį Lampėdžio paplūdimyje poilsiavo nemažai žmonių.

Apie padidėjusią oro taršą pranešta šeštadienį. Aplinkos apsaugos agentūra ją sieja su vietiniais šaltiniais ir Baltarusijoje degančiais miškais bei durpynais.

Vakar pranešimai su Nacionalinio Krizių valdymo centro (NKVC) informacija apie gaisrus Baltarusijoje ir fiksuota padidėjusia oro tarša gyventojams išsiųsta ir į mobiliuosius telefonus.

Rizikos grupėms priklausantiems gyventojams rekomenduota mažiau būti lauke, užsidaryti namų langus.

Tačiau itin šiltas, visiškai vasariškas antrasis rugsėjo sekmadienis nemažai kauniečių suviliojo atvykti į paplūdimius. Nenuostabu, nes Kaune oro temperatūra pakilo iki 27 laipsnių šilumos.

Vakar gavome pranešimus, tačiau nepriklausome rizikos grupei ir neturime dėl ko baimintis.

Ypač daug poilsiautojų susirinko prie Lampėdžio ežero, nes prie jo galima ne tik pasideginti, bet ir smagiai išsimaudyti. To nepasakysi apie Kauno marių paplūdimį ar Panemunės pliažą. Tokiu metų laiku Kauno paplūdimiuose tiek daug žmonių būna itin retai.

Maniau, kad poilsiautojų Lampėdžiuose bus mažiau,  nes Aplinkos apsaugos agentūra šiandien ryte skelbė, kad oro užterštumas kietosiomis dalelėmis sekmadienį Kaune išlieka aukštas. Vienos besideginančios poros pasiteiravau, ką ji mano apie oro užterštumą.

„Vakar gavome pranešimus, tačiau nepriklausome rizikos grupei ir neturime dėl ko baimintis. Tai labiau aktualu vyresniems žmonėms“, – teigė kalbintieji.

Sekmadienį paplūdimyje ilsėjosi ne tik kauniečiai, buvo ir užsieniečių. Tamsaus gymio moterys laiką leido su itin mažais vaikais. Iš šalia esančio kempingo išsimaudyti atėjo keturių senjoriško amžiaus vokiečių kompanija – dvi moterys ir du vyrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui močiutė

Anonimui močiutė portretas
Prieš mokydamas kitus,derėjo pasidomėti ,kaip rašomas žodis ,,karjeras''.

Anonimas

Anonimas portretas
Prie Lampėdžiu karijiero!

Lukošius

Lukošius portretas
Patručinsiu biski
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių