Nesibaigiantys „Regitros“ kalno remonto darbai: abejojama ir kokybe

Daugiau nei metus laiko tvarkoma įkalnė nuo Raudondvario plento iki Romainių gatvės. „Regitros“ kalnu pramintoje vietoje vairuotojų kantrybę bando nuolatinės spūstys. Abejojama ir darbų kokybe.

Jau byra asfaltas

Pernai metų balandį pradėti kapitaliniai „Regitros“ įkalnės remonto darbai. Miestas skelbė, kad jų metu ruošiamasi įrengti požemines komunikacijas, pėsčiųjų takus ir atnaujinti stipriai susidėvėjusią gatvės dangą. Tačiau iki šiol neįrengti net borteliai.

Vairuotojai atkreipė dėmesį, kad kol nėra normaliai sutvirtinti šlaitai, įrengti takai ir borteliai, važiuoti šia įkalne sudėtinga. Čia galima važiuoti tik viena eismo juosta, kita dėl nebaigtų darbų dar uždaryta.

Kauniečiai pirštu baksnojo į tą eismo juostą, kuria kasdien važiuoja didelis transporto srautas. Pasak jų, jau byra anksčiau paklotas asfaltas ir įdirbis eina šuniui ant uodegos.

„Kadangi nėra bortelių, automobiliai nuolat važiuoja vos ne kelkraščiu, todėl jau lūžta asfaltas, byra pagrindai. Jei būtų normaliai padaryta, neatsivertų naujų duobių, o dabar išasfaltavo vieną juostą, ja paleido eismą, bet, matyt, teks naujai kloti dangą, nes tie gatvės kraštai tikrai neatlaiko svorio, lūžta“, – pastebėjo viena „Kauno dienos“ skaitytoja.

Nuolatinės spūstys

Kadangi Romainių gatvės kalnu galima važiuoti tik viena eismo juosta, vairuotojai keiksnojasi dėl nesibaigiančių spūsčių. Ypač per piką šią vietą geriau aplenkti ir į namus keliauti aplinkkeliais.

„Ties tuo „Regitros“ kalnu – pastovus automobilių srautas, pastovios spūstys. Pikčiausia, kad metus tvarko, bet nieko realiai nepadarė. Kiek ten važiuoju, nė vieno darbininko, nė vienos jų technikos nėra. Imtų, sutvarkytų ir būtų ramu, o dabar kelininkai kažkur dingę, realūs darbai nevyksta, o vairuotojai priversti dusti spūstyse“, – piktinosi vairuotojai.

Defektai: kol nesutvirtinti šlaitai, neįrengti borteliai, byra pakloto asfalto kraštai. Regimanto Zakšensko nuotr.

Kada paleis eismą?

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis „Kauno dienai“ teigė, kad anksčiau „Regitros“ įkalnės remonto darbų esą nebuvo galima užbaigti dėl orų. Dabar žadama, kad kelininkai vėl greitu metu pasirodys šioje vietoje ir tęs pradėtus darbus.

„Žiemą kelininkai atraminės sienutės kalti negalėjo. Dėl šios priežasties darbai ir užtruko. Tačiau nuo sutarties terminų grafiko dar neatsiliekame“, – teigė miesto specialistas.

Kadangi nėra bortelių, automobiliai nuolat važiuoja vos ne kelkraščiu, todėl jau lūžta asfaltas, byra pagrindai.

Pasidomėjome, kaip vertinama tai, kad dėl neįrengtų bortelių jau byra anksčiau paklotas asfaltas. Ar neteks naujai kloti kelio dangos?

„Rangovas visų darbų neužbaigė, todėl jų vertinti kol kas negalime. Tačiau per atliktų darbų vertinimą tikrai atsižvelgsime į gyventojų pastebėjimus“, – teigė A. Pakalniškis.

Jis įvardijo ir terminą, kada Romainių gatvės įkalne bus galima važiuoti laisviau. „Pagal rangovų pateiktą darbų tvarkaraštį, abipusis eismas įkalnėje bus paleistas gegužės pabaigoje“, – pažymėjo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Visos Romainių gatvės ir įkalnės remonto darbų kaina – apie 5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laukiam Laukiam

Laukiam Laukiam   portretas
„Pagal rangovų pateiktą darbų tvarkaraštį, abipusis eismas įkalnėje bus paleistas gegužės pabaigoje“ Laukiam Laukiam mes gegužės laukiam, kartu gal ir sąmata už 5mln. eurų bus paskelbta.

Įdomu

Įdomu portretas
Ar pateiks Kauno dienos skaitytojams miesto tvarkymo skyrius oficialų atsakymą dėl esamos situacijos?

Nuomonė

Nuomonė portretas
Perskaičius straipsnį norisi pagalvoti apie miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio kompetencija sprendžiant aktualius miestui klausimus.
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių