Pakaunės žemdirbių vasaros sąskrydis

  • Teksto dydis:

Liepos 5 d. į Zalensų sodybos stovyklavietę „Dubysa“ susirinko gausus būrys žemdirbių su šeimomis, kur pirmą kartą vyko Kauno rajono ūkininkų sąjungos organizuojamas vasaros sąskrydis.

Pasveikinti ūkininkų, pasidžiaugti nuveiktais darbais į šventę atvyko Kauno rajono savivaldybės vicemeras Antanas Nesteckis ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Tomas Didžiulis.

„Vasara – jums įtemptas laikas, tikras darbymetis, tad džiaugiuosi, kad nusprendėte dienai atitrūkti nuo darbų ir atvykti čia. Šis sąskrydis skirtas susitikti, pabendrauti, pabūti kartu, pasportuoti“, – kalbėjo A. Nesteckis.

Už sėkmingą atstovavimą Kauno rajono žemdirbiams, jų telkimą bendriems tikslams, rūpimų klausimą sprendimą ir puikių bendruomeniškų renginių organizavimą vicemeras perdavė mero padėką Kauno rajono ūkininkų sąjungos pirmininkui Mindaugui Maciulevičiui.

Vasara – jums įtemptas laikas, tikras darbymetis, tad džiaugiuosi, kad nusprendėte dienai atitrūkti nuo darbų ir atvykti čia.

Pasveikinti ūkininkų atvyko ir žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas. Jis linkėjo ūkininkams gero derliaus ir sėkmingų darbų vasarą.

Sąskrydžio metu M. Maciulevičius papasakojo apie Kauno rajono žemdirbių įvykdytą kilnų darbą – buvo renkamos lėšos ir nupirktas automobilis Lietuvos samariečių bendrijai. Transporto priemonė skirta nuvykti pas vienišus ir slaugomus asmenis, nuvežti juos į gydymo įstaigas.

Šventėje žemdirbių laukė daug pramogų ir sportinių rungčių: čiabato ar aulinuko sviedimo varžytuvės (liaudyje vadinamos kerzasvydžiu), Lietuvos nacionalinio etnosporto ristynės (imtynės ant šieno), kaimiško krepšinio 3x3 varžybos naudojant 1 m skersmens guminį kamuolį ir kamuolio mėtymas į ratinio krautuvo strėlės užkabintą krepšį, šieno ritinių stūmimo, traktoriaus traukimo su virve, butelio atidarymo su traktoriumi varžybos.

Vakare šventės dalyvius išjudino Virgio Stakėno koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių