Panemunės tilto uždarymas sutrikdė gyventojų kasdienybę

Pirmadienį uždarius Panemunės tiltą, daugelis Šančių ir Panemunės gyventojų buvo nustebę ir prašė darbininkų leisti praeiti pėsčiomis.

Šiandien – pirmoji diena, kai nutrauktas bet koks eismas ant Panemunės tilto ir pradėti rekonstrukcijos darbai. Dabar ten ardoma kelio danga, netrukus ateis šaligatvių ir švietuvų eilės.

Įmonės „Kauno tiltai“ darbininkai pasakojo, kad nuo ryto gyventojai iš abiejų tilto pusių piktinosi pastatytomis užtvaromis, kiti nieko nesakydami pro jas brovėsi ir skubėjo Panemunės arba Šančių link.

„Kaip dabar mums patekti į namus? Kodėl užtvėrėte kelią?“, – darbininkų vienas per kitą klausinėjo žmonės, išlipę iš autobuso ir sužinoję, kad į kitą krantą jų niekas neveš.

Darbininkai jiems atkėlė užtvaras. „Šiandien paskutinė diena, kai dar leidžiame pėsčiomis pereiti per tiltą, paskui tikrai nieko nepraleisime, žmonės turės išsiaiškinti, kokiais maršrutais važinės viešasis transportas“, – sakė darbininkai.

Šančių gyventoja Audronė sakė buvusi nustebinta, kai važiavusi maršrutiniu taksi atsidūrė Panemunėje aplenkiant A.Juozapavičiaus prospektą. „Vairuotojas neperspėjo, kad pakeitė maršrutą. Gerai, kad darbininkai dar leido pėstute grįžti tiltu, kitaip tektų grįžti į miesto centrą ir ieškoti kito transporto“, – skundėsi moteris.

Kiti ant tilto sutikti praeiviai svarstė, kaip reikės prisitaikyti prie naujo gyvenimo ritmo. „Teks dviem valandomis anksčiau keltis, kad laiku nuvežtume į mokyklą vaikus, spėtume į darbus“, – guodėsi ne vienas panemuniškis.

Jie apgailestavo, kad miesto valdžia atsisakė idėjos šalia remontuojamo tilto pėstiesiems pastatyti pantoninį.

„Svarstyta tokia galimybė, bet pontoninio tilto įrengimas ir eksploatacija atsieitų iki milijono litų“, – anksčiau yra sakęs miesto meras Andrius Kupčinskas.

Uždarius tiltą, pagrindiniai transporto srautai nukreipiami per Piliakalnio g. ir Jiesios tiltą. Taip pat keičiasi ir vietinio susisiekimo maršrutų autobusų ir maršrutinių taksi eismas.

Anot savivaldybės, Panemunės rekonstrukcijos pradžiai iš miesto biudžeto skirta 600 tūkst. litų, kuriuos pavyko sutaupyti atliekant Rokų viaduko rekonstrukciją. Dar 4,7 mln. litų šįmet bus skirta iš Kelių priežiūros ir plėtros finansavimo programos.

Panemunės tilto statybos darbų rangos sutartį Kauno miesto savivaldybė ir bendrovė „Kauno tiltai" pasirašė šių metų sausio 2 d. Bendra projekto vertė siekia beveik 103 mln. litų.

Techniniame projekte numatyta, jog naujasis Panemunės tiltas bus išplatintas iki keturių eismo juostų. Dabartinė perdanga bus išardyta, o ant rekonstruotų atramų bus įrengta nauja. Numatomas tilto plotis – 20,8 metro, ilgis – 273 metrai.

Planuojama, kad tilto rekonstrukcija bus pabaigta 2014 metų vasarą.


Šiame straipsnyje: Panemunės tiltas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Treniota

Treniota portretas
Jau gal visus metus savivaldybė skalambija varpais, kad tiltas bus uždarytas rekonstrukcijai, net atsisiveikinta su dudų orkestru :) :) bet VISTIEK atsiranda runkelių, kurie stebisi - kodel uždarėt? :) :) :)

parapijos gyventojas

parapijos gyventojas portretas
Pagaliau b-let.

baba

baba portretas
Mano vaikystės laikais keliose vietose žmones per Nemuną už simbolinę kainą keldavo motorinės valtys. Galėtų ir dabar per vasarą leisti privatininkams užsiimti tokia veikla prie tilto.
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių