Pasižvalgykite: sparčiai pildosi „Mokslo salos“ ekspozicija

  • Teksto dydis:

Jau rudenį Kaune duris atvers mokslo ir inovacijų centras „Mokslo sala“. Tai bus pirmasis toks objektas šalyje, tad ruošiama išskirtinė ekspozicija. Į Nemuno salą vis atvežami nauji eksponatai, kurie atras savo vietą ir naujame objekte, kuris neabejotinai taps traukos centru.

„Sparčiai artėja pirmojo Lietuvoje mokslo populiarinimo muziejaus „Mokslo sala“ atidarymas! Šiuo metu Nemuno saloje esančioje erdvėje įrenginėjama ekspozicija bei montuojamas planetariumas“, – informavo miesto atstovai, pakvietę virtualiai pasižvalgyti į jau esamus eksponatus.

Muziejuje įsikurs nuolatinės ir laikinosios mokslo populiarinimo parodos, Kauno STEAM metodinis centras, planetariumus, konferencijų ir renginių erdvės.

„Kauno diena“ skelbė, kad „Mokslo salos“ ekspoziciją sudarys aštuonios tarpusavyje susipinančios temos, o įvairūs eksponatai leis pasinerti į mokslo gelmes. Mokslo centro idėjos ašis – trys tarpusavyje susiję elementai, kurie sukuria mus supantį kasdienį pasaulį, – žmogus, aplinka, mašina.

Visi eksponatai pajungs šias temas: žmogaus kūnas ir sveikata, gamta ir aplinka, atliekos ir tarša, energija ir transportas, komunikacija. Paskutinė, bet tikrai ne prasčiausia „Mokslo salos“ būsimos ekspozicijos tema skirta ikimokyklinio amžiaus (trejų–šešerių metų) vaikams.

Nuolatinę ekspoziciją sudarys 140 eksponatų. Jie įprastai bus keičiami maždaug kas aštuonerius metus, priklausomai nuo lankytojų srautų. Laikinosios ekspozicijos, kurioms skirta atskira daugiau kaip 450 kv. m. erdvė, bus keičiamos kartą per metus ir vis iš naujo žadins lankytojų smalsumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bdd ant kauno

Bdd ant kauno portretas
Šaunu matyt Kauną gražų.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Matijošaitis - super administratorius. Kupįinskas buvo Kaunui nelaimė.

hmm

hmm portretas
kokia prasmė šitos primityvios žinutės, kai dar nieko nėra ? kokia kaina šios primityvios žinutės ? iš mokesčių mokėtojų kišenės ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių