Pilies žiede pakeista eismo tvarka: vairuotojai masiškai kerta naujas ištisines linijas

Jonavos gatvės žiedinėje sankryžoje pakeista eismo tvarka, tad atvažiuojant nuo Kauno pilies įvažiuoti į žiedinę sankryžą nepavyks, čia naujai nubraižyta ištisinė juosta. Patekti į šią žiedinę sankryžą iš Senamiesčio dabar bus galima tik per Šv. Gertrūdos gatvę.

Po nakties – pokyčiai

Penktadienio naktį Pilies žiedinėje sankryžoje, kuri sujungia Jonavos, Šauklių gatves ir P. Vileišio tiltą, buvo perbraižytos eismo juostos, tačiau dažnas vairuotojas to nepastebėjo ir važiuoja kaip anksčiau.

„Dėmesio! Po nakties Pilies žiede perpaišytos juostos. Atvažiavus Jonavos gatve nuo Rotušės, negalima įvažiuot į žiedą – ištisinė linija. Taipogi negalima išvažiuot į verslo centrus Pakopų take“, – feisbuko grupėje „Kur stovi policija Kaune“ nuo pat ryto praneša vairuotojai.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Pagal naujas eismo juostas, atvažiavus nuo Pilies Jonavos gatve, galima sukti į dešinę, tačiau ištisinė juosta tęsiasi gan ilgai ir baigiasi jau už žiedinės sankryžos, tad jei reikia važiuoti toliau Jonavos gatve ar Vilijampolės kryptimi, dabar atvažiavus nuo Pilies Jonavos gatve, to padaryti vairuotojai nebegalės. Norint patekti į šią žiedinę sankryžą, iš Senamiesčio dabar reikės išvažiuoti Šv. Gertrūdos gatve ir ties Šauklių gatve šviesoforinėje sankryžoje sukti į kairę.

Internautai nesutarė, ar tokie pokyčiai reikalingi. Vieni teigė, kad sumažės avarijų, kiti – priešingai.

„Kam to reikėjo, tik padidins avaringumą“, – pastebėjo kitas.

„Seniai reikėjo taip padaryti, nes lįsdavo į žiedą ir turėdavom užleisti“, – prieštaravo kaunietė.

Važiuoja pagal seną tvarką

Dalis vairuotojų nepastebi pasikeitusios eismo tvarkos ir važiuoja kaip anksčiau, taip pažeisdami Kelių eismo taisykles (KET) ir sukeldami avarines situacijas.

„Bus daug avarijų savaitę kitą: vieni važiuos iš atminties, kiti – pagal taisykles“, – pastebėjo vienas internautas.

„Ką tik vienas „golfuko“ vairuotojas pralėkė ištisinę juostą ir dar mane aprėkė. Lai grįžta į savo kaimą ir pakartoja KET, kitą kartą gal matys, kur važiuoja“, – pasisakė dar vienas rytinis vairuotojas, stebėjęs, kaip kiti eismo dalyviai reaguoja į pokyčius.

Bus daug avarijų savaitę kitą: vieni važiuos iš atminties, kiti – pagal taisykles.

Kad vairuotojai žioplinėja ir nesusigaudo, kaip dabar važiuoti Pilies žiedine sankryža, pastebėjo ir kiti. Vieni automobiliai, atvažiavę nuo Pilies, tiesiai šauna į žiedinę sankryžą ir važiuoja toliau, kur jiems reikia. Kiti – pamatė pokyčius, pavažiavo naujai juosta, kuri nuo žiedinės sankryžos atribota ištisine juosta, stabtelėjo, praleido atvažiuojančias transporto priemones ir vis tiek kirto liniją.

„Reikėtų iš anksto pranešti, kad pasikeitė eismo tvarka, tai gal daugiau žmonių iš karto suktų į Šv. Gertrūdos gatvę, o tada – žiedinės sankryžos link. Bet, manau, kad bus tik blogiau, nes dabar Šv. Gertrūdos gatvė bus pastoviai užsikimšusi“, – savo nuomonę išreiškė dar vienas vairuotojas.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Bus saugiau?

„Kauno diena“ paprašė miesto eismo specialistų paaiškinti, kodėl Pilies žiedinėje sankryžoje reikėjo tokių eismo pokyčių. Savivaldybės atstovai nurodė, kad dabar esą bus saugiau.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius aiškino, kad atlikus 2023 metų juodųjų dėmių tyrimus, buvo gautos rekomendacijos, kaip užtikrinti saugesnį ir sklandesnį eismą Pilies žiedinėje sankryžoje.

„Atlikus pakeitimus eismas iš Senamiesčio Jonavos gatve leidžiamas tik į dešinę link Šauklių gatvės. Taip apribota nesaugi galimybė įvažiuoti į žiedinę sankryžą kertant tris eismo juostas. Taip pat uždraustas nestandartinis posūkis iš Pilies žiedinės sankryžos į Pakopų taką.

Į žiedinę sankryžą patekti galima renkantis saugesnį, šviesoforu reguliuojamą išvažiavimą pro Šv. Gertrūdos gatvę. Į verslo centrus patekti taip pat rekomenduojama Šauklių gatve“, – aiškino M. Matusevičius.

Pasak savivaldybės specialisto, eismo organizavimo pokyčiai būtini siekiant sumažinti įskaitinių ir techninių įvykių rizikas. Tad dabar vairuotojai turės įprasti prie naujos eismo tvarkos ir ilgainiui čia turėtų sumažėti eismo įvykių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tvoj gaspadin

tvoj gaspadin portretas
Gerai kad keicia. Grazu ziuret. Cia kupsinsko siuklsyno myletojai neigiamus komentarus tik rasineja.

your boss

your boss portretas
hahahahaha paverksit ir praeis. Kam nepatinka ar kazkas netinka grizkit i rytus kur nieks nesikeicia jau 40 metu tai tikrai.

Rodrigo Roa Duterte

Rodrigo Roa Duterte portretas
Dalbaj0bai valdo Lietuvą… Atkreipkite dėmesį: kertant ištiesinę liniją, jūs darote pažeidimą, bet ir važiuojant “A” raide pažimėta juosta jūs vėl darote pažeidimą!
VISI KOMENTARAI 66

Galerijos

Daugiau straipsnių