Rugsėjo 17-oji – trijų startų diena pakaunėje

  • Teksto dydis:

Tądien Giraitėje pradėti sporto ir laisvalaikio parko statybos darbai. Startą jiems davė Kauno rajono savivaldybės vadovai, vietos bendruomenės nariai ir patys mažiausi – Giraitės darželio auklėtiniai.

Ši erdvė taps puikia aktyvaus poilsio, sporto ir bendravimo vieta. Parke bus įrengti pėsčiųjų takai, poilsio ir pasisėdėjimo vieta, futbolo, krepšinio, riedlenčių, treniruoklių ir žaidimų aikštelės, dviračių takas, geriamojo vandens fontanas su čiaupais, sanitarinis-higieninis punktas. Visi objektai bus apšviesti, kad parku būtų galima mėgautis ir vakarais.

Rugsėjo 17-oji – ir naujos Domeikavos pradinės mokyklos statybų pradžios diena. Per artimiausius dvejus metus čia iškils modernus pradinio ugdymo reikmėms pritaikytas pastatas, skirtas 480 mokinių.

Naujojoje mokykloje vaikai turės erdvias ir šviesias 20 klasių, kiekvienoje jų mokysis po 24 vaikus, o jų ugdymu rūpinsis net 37 kvalifikuoti mokytojai ir pagalbos specialistai. Taip pat planuojamas dviračių takas, skatinantis aktyvų ir ekologišką susisiekimą, bus įrengta erdvi automobilių stovėjimo aikštelė ir modernus stadionas.

Mažiausi: tarp davusių startą Giraitės sporto ir laisvalaikio parko statybos darbams – ir Giraitės darželio auklėtiniai. / Organizatorių nuotr.

Tą pačią dieną statybininkams atiduotas ir Lapių pagrindinės mokyklos stadionas. Rekonstrukciją jie ketina baigti iki kitų metų vasaros. Čia numatoma įrengti daugiafunkcę mažojo futbolo aikštelę su dirbtinės žolės danga, dvejais stacionariais futbolo vartais, kamuolio gaudyklėmis; daugiafunkcę sporto aikštelę su sintetine gumine danga, kurioje bus pažymėtos linijos krepšiniui, tinkliniui, piklbolui ir kvadratui, įrengti krepšinio stovai su lentomis ir lankais, tinklinio stovai; lauko teniso aikštelę su gumine danga, linijų žymėjimu ir standartus atitinkančiais tinklo stovais ir kamuoliuko gaudyklėmis; šuoliaduobę su įsibėgėjimo taku ir atsispyrimo lenta; tris bėgimo takaus su gumine danga, takų numeracija, starto ir finišo linijomis ir 100 m tiese; lauko treniruoklių aikštelę su trimis gimnastikos įrenginiais ir aštuoniais jėgos treniruokliais; paviršinio vandens nuvedimo sistemą ir pėsčiųjų taką su trinkelėmis, pritaikytą žmonėms su negalia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių