Sąvartynas po šilainiškių langais: jau pradėjo nešti ir baldus

Vieno Šilainių daugiabučio gyventojai pasakoja kenčiantys nuo šiukšlintojų. Prie elektros pastotės prie Baltų pr. 27 plečiasi žaliųjų atliekų sąvartynas. Apsilankę žurnalistai jau rado ir atitemptą lovą, duris, spintelę.

„Kokios pasekmės mūsų visų lauktų, jeigu ta sausų medžių krūva kada nors būtų padegta?“ – dėl vizualinės taršos ir dėl elektros tiekimo nerimavo vienas gyventojų, kreipęsis į portalą kauno.diena.lt.

Jis širdo, kad šis sąvartynas auga beveik po vaizdo kamerų stovu. Tik vaizdo kameros atsuktos į atliekų konteinerius, o ne į šalia esančią elektros pastotę.

„Labai puiku, kad atėjote“, – apsidžiaugė kitas gyventojas, sutiktas prie sąvartyno. „Gal kažkas pajudės. Vakar skambinau į savivaldybę. Kalbėjau su specialiste. Jie nežino, ką daryti“, – pasakojo vyras.

Anot jo, žaliųjų atliekų krūvos prie pastotės kraunamos nuolat. Tai – ne pirmi metai, kai taip vyksta. „Jas suneša iš viso rajono. Visi tie aplinkiniai namai. Bet apmokestina mūsų namą –  Baltų pr. 27. Kodėl turime už visus mokėti?“ – klausė šilainiškis, pridūręs, kad gerai būdavo bent tai, kad atliekas nuo pastotės „Kauno švara“ dažnai išveždavo ir tokios krūvos kaip dabar nesusikaupdavo.

„Pradėjome reikalauti, kodėl mes vieni turime mokėti. Buvo susirinkimas. Skambinau į seniūniją, į savivaldybę, administratoriui. Dar buvo padarę taip, kad vieną kartą moka vienas namas, kitą kartą išdalijama kito namo gyventojams. Paskui padarė, kad mokėti iš viso nereikia. Savivaldybė viską spręs. Tai taip nuo pavasario atliekos čia ir kaupiasi. Kai pradėjo žaliuoti viskas, žmonės ėmė tvarkytis ir krovė, krovė, sukrovė. Kiekvieną kartą vis baisu. Matote, kas čia darosi. Jau pradėjo nešti ir baldus“, – rodė vyras.

Kodėl turime už visus mokėti?

„O ta lova – tai mažiau ten landžiokit fotografuodama. Žinau, kas nešė tą lovą ir iš kurio namo. Ji pilna blakių. Gali būti ne tik blakių, baisu yra. Man jau baigėsi kantrybė, – perspėjo gyventojas. – Sakiau dėl šito sąvartyno administratoriui. Vadybininkė atsakė, kad ai, čia taip ir bus. Palaukit, kaip gali taip būti?“

Anot jo, vaizdo kameros atsuktos į atliekų konteinerius, bet „jos nieko neveikia“. „Tik dėl vaizdo jos čia. Kas ką nori, tas tą neša čia“, – nusivylęs vyras.

Į pokalbį įsijungė ir dar vienas gyventojas. Jis taip pat piktinosi vis augančia atliekų krūva. Toliau kalba pasisuko apie jau daug metų netvarkomą privažiavimą prie laiptinės.

Jurgitos Šakienės nuotr.

Jie sutiktų, kad iš visų aplinkinių namų gyventojų būtų renkamas tam tikras mokestis, jei kas nors pasirūpintų, kad sąvartyną karts nuo karto kas nors sutvarkytų ir viską išvežtų. Vilčių, kad būtų rastas sprendimas, kaip padaryti, kad sąvartynas čia visai nesikauptų, vyrai nebepuoselėja.

Portalas kauno.diena.lt Kauno miesto savivaldybės pasiteiravo dėl situacijos ir sulaukė atsakymo, kad „Viešosios tvarkos skyrius negavo jokio skundo šiuo adresu ir nepradėjęs administracinės teisenos“.

Įmonės „Kauno švara“ Klientų aptarnavimo ir marketingo skyriaus vadovė Kristina Parachomikienė portalui kauno.diena.lt nurodė, kad Šilainių seniūnija yra informavusi administratorių dėl prie Baltų pr. 26 suneštų atliekų.

Baltų pr. 26 yra visai kitoje gatvės pusėje nei Baltų pr. 27, elektros skydinė ir prie jos esantis sąvartynas.

„Kauno švara“ nurodė, kad daugiabučių namų administratorius, laikydamasis Kauno miesto tvarkymo ir švaros taisyklių (3 punktas), turėtų organizuoti padaryto nelegalaus sąvartyno sutvarkymą, o dėl susidariusios situacijos turėtų pakomentuoti daugiabučių namų administratorius.


Šiame straipsnyje: Sąvartynasžaliosios atliekosbaldaiKauno švaragyventojaiŠilainiaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikrai

Tikrai portretas
Kvietėm Policijos pareigūnus , pranešėm Kauno Švarai , kai dvi ,, poniutės',' paveldėjusios giminaičių butą Kuršių 18 , visas šiukšles išnešė ir išmetė šalia Kuršių 16 namo. Taigi jos drįso pareikšti , kad šiukšlės ne jų o mirusių giminaičių . Taip sakant , butas mums .,o šiukšlėės jums . Taip ir norisi sakyti š....yno ,,poniutės'' !!! Mokam visi gyventojai.Gal kas nors nubaus tokias .,,poniutes''?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių