Savivaldybė daugiabučių kiemų netvarkys

Nuo kovo 1-osios daugiabučių namų teritorijų tvarkymu turi rūpintis patys gyventojai. Taip pareiškė spaudos konferenciją surengę miesto vadovai.

Teismui nusprendus, kad mokestis už daugiabučių namų teritorijų tvarkymą neteisėtas, savivaldybė nuo kovo 1-osios jo neberenka, tačiau ir kiemų tvarkyti neketina. Iš darbo atleidžiama daugiau kaip trys šimtai kiemsargių.

Savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas daugiabučiuose gyvenantiems kauniečiams siūlo kelias išeitis. „Gyventojai gali patys ieškoti, kas tvarkys teritoriją aplink namą. Tegul samdo kiemsargį, ir problemos nebus. Tą patį galima padaryti susitarus su namą administruojančia bendrove, kuri suras kiemsargį“, - aiškino V.Gudėnas.

Jeigu namo gyventojai pageidautų, kiemą galėtų tvarkyti savivaldybei priklausanti įmonė „Kauno švara“. Tačiau ir už tai reikėtų mokėti. Mokestis už paslaugą būtų įtraukiamas į kvitą šalia kitų namo mokesčių.

Jeigu namo gyventojai kategoriškai atsisako samdyti kiemsargį, aplinką turės tvarkyti patys. Tačiau sunku patikėti, kad taip ir bus. Miesto valdžia tikisi, kad tvarką prie namų griežčiau turėtų kontroliuoti seniūnai ir seniūnijose dirbantys aplinkosaugos specialistai.

„Jei gulės krūva šiukšlių, grės epidemija, avariją likviduosime“, - pažadėjo daugiabučius namus administruojančios bendrovės „City Service“ Kauno padalinio vadovas Tomas Augustavičius. Savivaldybės atstovau perspėja, kad visi miesto kiemai nebus tvarkomi avariniu būdu.

V.Gudėnas patikino, kad nėra teisinio pagrindo išieškoti mokesčio už teritorijų tvarkymą iš tų miestiečių, kurie jau seniau jo nemoka.

Plačiau apie tai skaitykite penktadienio „Kauno dienoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių