Tautiška giesmė gyvai skambėjo ir ištuštėjusiame Kaune

Prie siekio Lietuvos himnu apjuosti viso pasaulio tautiečius prisidėjo ir dalis kauniečių, tačiau tiesiogiai transliuojama tautinė giesmė žmonių palaikymo sulaukė ne visur.

Sekmadienio vakarą, Valstybės (Mindaugo karūnavimo) dienos išvakarėse, 21 valandą  giedoti Vinco Kudirkos „Tautišką giesmę“ buvo kviečiami viso pasaulio lietuviai. Taip buvo siekiama suvienyti tautiečius Lietuvos vardo tūkstantmečio proga.

Nustatytu laiku Lietuvos himnas buvo transliuojamas per televiziją ir radijo stotis, kurios palaikė šį sumanymą.  Akcijai pritarė ir kai kurios maitinimo įstaigos bei prekybos tinklai.

Kaune masiškiausiai buvo giedama prie Kauno pilies, festivalio “Operetė Kauno pilyje” metu.  Dar likus kelioms minutėms iki 21 valandos,  minia atsistojo. Užgiedojus trims baritonams,  žmonės prisijungė. Sugiedojus himną, dalis žmonių paliko koncertą, tarsi į jį būtų atėję tik tam, kad kartu sugiedotų tautišką giesmę.

“Lietuva ,  Tėvyne mūsų...” sklido ir iš Senamiesčio kavinės “Skliautas”.  Darbuotojai ir lankytojai giedojo sustoję ratu, susikibę rankomis.  Kai kuriose kitose miesto kavinėse akcija visai nebuvo palaikoma, kai kur stigo lankytojų.

Vangiau himnas buvo giedamas ir prekybos centruose. “Akropolyje”  iki 21 valandos skambėjo muzika, preriodiškai buvo leidžiami reklaminiai klipai, primenantys apie visuotinį Lietuvos himno giedojimą.

Kai pro garso kolonėles pasigidro himno transliacija, prekybos centre, rodos, nieko naujo neįvyko. Parduotuvės tuo metu užsidarinėjo. Besiilsintieji ant "Akropolyje" įrengtų suoliukų nesukluso ir neatsistojo.

Likus kelioms minutems iki 21 valandos, himną gyvai atliko "Maxima" darbuotojai ir kai kurie lankytojai. Kai lygiai deviną valandą tautiška giesmė suskambo likusiame "Akropolyje", prekybos centro “Maxima” kasininkės dirbo, kaip dirbusios, žmonės - apsirpirkinėjo. Kai kurie žmonės gūžčiojo pečiais, kodėl himnas leidžiamas antrą kartą. 


Šiame straipsnyje: himnasgiedojimastūkstantmetis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių