Teisėjų taryba dar neapsisprendė dėl Kauno teisėjos V. Jegorovienės atleidimo

Teisėjų taryba per posėdį penktadienį neapsisprendė, ar patarti prezidentui iš pareigų atleisti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėją Vidą Jegorovienę.

Teisėja, kurios įgaliojimus šalies vadovas Gitanas Nausėda sustabdė dar kovą, liepos 11 dieną pateikė prašymą atleisti ją iš pareigų dėl sveikatos būklės.

61 metų V. Jegorovienės atleidimo klausimas buvo svarstomas neviešame posėdyje.

Vėliau per posėdį Teisėjų tarybos pirmininkė Sigita Rudėnaitė pranešė, kad dėl šios teisėjos atleidimo bus sprendžiama per eilinį posėdį rugsėjo pabaigoje.

Šiai teisėjai pernai lapkritį buvo iškelta drausmės byla.

ELTA primena, kad Teisėjų taryba anksčiau nusprendė, jog V. Jegorovienė aplaidžiai atlieka savo pareigas, jos darbo trūkumai yra įgavę sisteminį pobūdį.

Teisėjos įgaliojimų sustabdymą inicijavo Kauno apylinkės teismo pirmininkas Arūnas Purvainis. V. Jegorovienės elgesiu ir įžeidinėjimais nuolat skundėsi ir bylų šalys, ir teismo darbuotojai – dėl nederamo elgesio teisėjai buvo iškelta jau trečia drausmės byla.

Teismo darbuotojus V. Jegorovienė kaltino bylų ir jos artimųjų asmeninio turto vagystėmis. Viena darbuotoja buvo apkaltinta neva vakarais važinėjanti su teisėjos vyru ir pavogusi kelis maišus jos vaikų rūbų. Buvo atvejų, kai nusikaltimų padarymu teisėja įtarinėjo ir bylos šalis.

1963 m. gimusi V. Jegorovienė teisėja dirba nuo 1994 m.


Šiame straipsnyje: teisėjaVida Jegorovienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pažėkit

Pažėkit portretas
Į prasilakusios debilės veidą atidžiai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių