Vaizdo įraše – dvi dešimtys šernų ir jų mažylių: džiaugiasi širdis

Kėdainių rajono Krakių seniūnijos Pajieslio kaimo gyventojas Edgaras Mileris šiuo metu daugiausia laiko praleidžia laukuose vairuodamas sunkiąją techniką – dabar pats derliaus nuėmimo įkarštis. Vyras turi ir pomėgį – fotografuoti. Vieną vakarą jis pamatė ir užfiksavo tokį vaizdą, kuris ilgam įsirėžė į atmintį – net 22-iejų šernų ir jų mažylių būrį.

Pamatė atsitiktinai

Laukuose dirbęs vyras šernų būrį pamatė visiškai atsitiktinai. Vos pamatęs jis sustabdė techniką ir gyvūnus ėmė filmuoti telefonu. Kiek pabėgėję šernai vėl sustojo lauke. Vaizdo įrašas – čia.

„Būryje buvo ir didelių, ir mažesnių, ir visai mažiukų šerniukų. Vaizdas labai gražus. Buvo pavakarys, ramus, tylus oras.

Iš viso suskaičiavau 22 šernus.

Džiaugiasi širdis, nes pastaruoju metu jų tiek palaukėse, tiek laukuose pastebime dažniau. Matyt, kad tas maras traukiasi“, – svarstė E. Mileris.

Pastebimas atsigavimas

Tai, kad miškuose jau dažniau galima sutikti šerną, teigia pastebėję ir rajono medžiotojai. Jų teigimu, nors ir labai iš lėto, tačiau šernų populiacija atsigauna.

Nuo 2014 metų, kuomet Lietuvoje buvo nustatytas pirmas afrikinio kiaulių maro atvejis, dėl šios ligos jau yra sunaikinta per 9 tūkst. užsikrėtusių sumedžiotų ir rastų nugaišusių šernų bei 78 tūkst. kiaulių skirtingo dydžio kiaulininkystės ūkiuose.

Taip pat nustatyta ir patvirtinta, jog beveik 98 proc. Lietuvos teritorijos yra užkrėsta afrikiniu kiaulių maru.


Šiame straipsnyje: šernaišerniukainufilmuota

NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Bus ką šaudyti išbadejusiems sadistams medžiotojams. Kiek mėsos !

siaubingi tricheneliozes

siaubingi tricheneliozes portretas
platintojai!

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Žalty, čia turbūt zanavykas parašė. Sako jie džiaugiasi, matydami kaip šernai traukia į kaimyno daržą.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių