Valstybės dienos minėjime apdovanoti nusipelnę kauniečiai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį, minint Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, Kaunas nusilenkė iškilioms asmenybėms.

Daugiatūkstantinės publikos akivaizdoje apdovanojimais scenoje pagerbti kultūros ir meno darbuotojai, medikai, rašytojai bei sportininkai. Jiems įteikti Santakos garbės ženklai, Kultūros premijos bei padėkos už darbus Kaunui, miesto vardo garsinimą. Iškilminga ceremonija nuskambėjo drauge su 23-ąjį kartą vykusiu festivaliu „Operetė Kauno pilyje“.

Pagarbos ir padėkos ženklai

Iškilmingas vakaras prasidėjo koncertu, kuriame skambėjo Giacomo Puccini ir jo amžininkų italų veristų kūriniai. Solistai iš Lietuvos ir Japonijos padovanojo nepamirštamas akimirkas. Programoje skambėjo ištraukos iš R. Leoncavallo, P. Mascagni, F. Cilea, U. Giordano operų. Jas papuošė ypatingas svečias – italų tenoras Gregory Bonfatti.

Metas nusilenkti, pagerbti ir padėkoti tiems, kurie savo darbais ir kilniais poelgiais garsina Kauną.

21 val. šventės dalyviai, atlikėjai ir visa publika apsijungė gražiai tradicijai „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ ir drauge su viso pasaulio tautiečiais giedojo Lietuvos Respublikos himną.

Kaunas atsidėkojo ir nusipelniusioms asmenybėms – iš viso įteikti 43 apdovanojimai. Už uolų ir sąžiningą darbą, prasmingą veiklą pagerbti Kauno kultūros premijos laureatai, įteikta „Laisvės kario“ statulėlė, Santakos garbės ženklai ir ne tik.

„Liepos 6-oji – ypatinga proga. Ji primena, kokia vieninga ir tvirta yra mūsų tauta. Tikrai turime kuo didžiuotis! Turime ir kuo pasidžiaugti. Mane su komanda džiugina sutvarkytas, išgražėjęs miestas, jo švara ir jaukumas. Tai pačių kauniečių nuopelnas. Metas nusilenkti, pagerbti ir padėkoti tiems, kurie savo darbais ir kilniais poelgiais garsina Kauną”, – susirinkusius sveikino ir pradžią apdovanojimams skelbė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Pasinaudodamas proga, miesto vadovas pakvietė kauniečius liepos 11-osios vakarą į naujai atgijusios Kauno rotušės atidarymą, o liepos 15-ąją – į Lietuvos didžiojo kunigaikščio Aleksandro Jogailaičio monumento atidengimą prie Ramybės parko.

Įvertinti kultūros atstovai

Apdovanojimų ceremonija prasidėjo nuo penkių Kauno kultūros premijų įteikimo.

Už aktyvią kūrybinę veiklą klasikinės ir populiariosios muzikos scenose apdovanotas Kauno valstybinio muzikinio teatro baritonas Martynas Beinaris. Šiemet 70-ąjį jubiliejų minėsiantis poetas, visuomenininkas Edmundas Janušaitis, pagerbtas už kūrybiškus ir itin produktyvius paskutiniuosius kūrybinius metus.

Kompozitorė Giedrė Pauliukevičiūtė, gebanti įprasminti įvairiausių instrumentų tembrus ir technines galimybes, įvertinta už ilgametę, beveik tris dešimtmečius trunkančią muzikinę veiklą. Už praėjusių metų meninius tyrinėjimus apdovanota meno kūrėja Julija Pociūtė, žinoma dėl savo mišrios medijos instaliacijų.

Taip pat pagerbtas daugiau kaip 40 vaidmenų teatre sukūręs aktorius Dainius Svobonas – už ilgametį indėlį į teatro bei kino meną.

Padėkos ir Santakos garbės ženklai

Šventiniame vakare pagerbtas ir dramaturgas, prozininkas, eseistas, išleidęs 17 romanų ir apysakų rinkinių Petras Venslovas. Pasižymėjęs beribe meile savo kraštui, kultūrai, žodžiui ir žmonėms, eseistas įvertintas už aktyvią kūrybinę ir visuomeninę veiklą, pasiekimus kultūros srityje. Jam įteikta Kauno miesto simbolio Tauro statulėlė.

Išskirtinis miesto simbolis – „Laisvės kario“ statulėlė – įteiktas gydytojui otorinolaringologui, Kauno miesto poliklinikos direktoriui Pauliui Kibišai. Jis įvertintas už nuopelnus sveikatos sistemai, diegiant inovatyvius technologinius ir tvarius vadybos sprendimus.

3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklai:

Stanislovas Abromavičius – poetas, prozininkas, publicistas;

Vaidas Andriuškevičius – koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ vadovas;

Vidas Barauskas – Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas, vidaus tarnybos pulkininkas;

Deividas Bilys, Gintas Lukšys, Redas Stanislovaitis – UAB „Vičiūnų grupė“ darbuotojai, suteikę skubią pagalbą gelbstint žmogaus gyvybę;

Doc. dr. Daiva Bukantaitė – Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos prodekanė;

Kristina Giedraitienė – visuomenės veikėja;

Prof. Jūratė Jankauskienė – Kultūros, meno ir mokslo asociacijos „Kūrėjų menė“ prezidentė, LSMU Akių klinikos gydytoja oftalmologė;

Donatas Stankevičius – fotomenininkas;

Viktorija Streiča-Jakštienė – Jubiliejinės Dainų šventės Dainų dienos Kaune režisierė;

Gintaras Visockis – šokėjas, choreografas;

Marija Drėmaitė, Vaidas Petrulis, Sigita Bugenienė, Živilė Šimkutė, Raimonda Rickevičienė, Renata Kepežinskienė, Jolanta Balčiūnienė – UNESCO paraiškos autoriai;

Lilija Vanagienė – nusipelniusi dailiojo čiuožimo trenerė;

Alison Reed – Lietuvos dailiojo čiuožimo šokių ant ledo šokėja;

Saulius Ambrulevičius – Lietuvos dailiojo čiuožimo šokių ant ledo šokėjas;

Artūras Andriuška – Kauno miesto savivaldybės administracijos Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas;

Vytautas Augonis – Kauno miesto savivaldybės administracijos E. paslaugų ir informacinių technologijų skyriaus vedėjas;

Jolanta Brazaitienė – Kauno miesto savivaldybės administracijos Centrinio apskaitos skyriaus vedėja;

Daiva Čeponienė – Kauno miesto savivaldybės administracijos Centrinio viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėja.

2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklai:

Mindaugas Kavaliauskas – fotomenininkas;

Kazimieras Kondratavičius – choreografas;

Prof. Antanas Norkus – habilituotas medicinos mokslų daktaras, gydytojas endokrinologas;

Rimantas Aleksandras Plungė – rutulio stūmimo čempionas, treneris;

Romualdas Požerskis – fotomenininkas;

Juozas Statkevičius – Lietuvos mados dizaineris, teatro kostiumų ir grimo dailininkas;

Jūratė Stukienė – ilgametė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus vyresnioji specialistė.

1-ojo laipsnio Santakos garbės ženklai:

Birutė Brazdžiūtė – Kauno Miko Petrausko scenos menų mokyklos tautinių šokių ansamblio „Malūnėlis“ meno vadovė, choreografijos mokytoja ekspertė;

Jūratė Onaitytė – Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorė;

Prelatas Vytautas Steponas Vaičiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

... ištaisyti savo klaidas sugebėjote, tai - gerai, bet UŽ

... ištaisyti savo klaidas sugebėjote, tai - gerai, bet UŽ portretas
PASKELBTĄ 2024 07 08 KLAIDINANČIĄ INFORMACIJĄ , NEATITIKUSIĄ FAKTŲ, A T S I P R A Š Y T I N E Į S T E N G Ė T E - tai blogai...

Pamenu

Pamenu portretas
Anksčeu būdavo lenino gimtadienis spalio revoliucijos diena komunistų partijos diena niekas nesikeičia tik pavadinimai ir neverčia su vėliavėlėmis mojuoti tipo demokratiškai pinigus vagia

Darius Dariuks

Darius Dariuks portretas
Savi savus apdovanojo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių