Vilniaus Kaziuko mugėje - žmonių jūra

Jei dar buvo negirdėjusių apie savaitgalį sostinės gatvėse šurmuliuosiančią Kaziuko mugę, šeštadienį tikrai tokių nebeliko. Vilniaus centrą užplūdo gyventojai ir miesto svečiai, kurių, beje, šiais metais buvo laukiama išties nemažai.

Kas viešuoju transportu, kas savais automobiliais, dviračiais ar tiesiog pėsčiomis. Daugybė žmonių šeštadienį leido vienodai - šmirinėjo Kaziuko mugėje. O veikti čia išties buvo ką.

Besidomintiems tuo, ką parduoda į mugę atvykę amatininkai, tautodailininkai, maisto pramonės atstovai, matyt, prireikė visos dienos, kad spėtų viską apžiūrėti ir įsigyti. Mugei skirtomis gatvėmis driekiasi eilės palapinių. Jose prekiaujama medžio dirbiniais, gaminiais iš molio, įvairiausiais suvenyrais, margaspalvėmis verbomis, kurios, beje, labai populiarios.

Mėgstantys natūralią kosmetiką, mugėje gali įsigyti muilų, kremų. Moterų džiaugsmui - gausu aksesuarais (auskarais, apyrankėmis, karoliais) nukrautų prekystalių. Parduodami čia ir įvairūs mezginiai, nors žiema baigiasi, bet dar galima įsigyti vilnonių kojinių ar šiltų šlepečių.

Ir, žinoma, kaip gi mugė be skanėstų. Ant prekystalių puikuojasi meduoliai, pyragai, palapinėse kabo riestainių karoliai. Tiesa, jų kainos - ne pačios mažiausios. Gausu čia ir rūkytų mėsos gaminių, parduodama ir rūkyta žuvis. Yra ir įvairiausiais prieskoniais pagardintų varškės sūrių. Kitaip tariant, tik eik ir pirk.

Netrūko antrą mugės dieną ir renginių. Ryte vyko teatralizuotos karnavalinės eitynės nuo Lukiškių iki Rotušės aikštės. Vidurdienį čia vyko Žemaičių dienų atidarymo renginys. Aikštėje įsikūrė į sostinę atvykę Žemaitijos liaudies meistrai.

Vilniaus mokytojų namuose buvo atidaryta fotografijų paroda „Žemaitijos rūkai“. Popiet Mokytojų namuose surengta žemaičių literatūros popietė. Joje dalyvavo Žemaitijos ir Lietuvos žemaičių rašytojai. Šv. Kotrynos bažnyčioje koncertavo Telšių, Mažeikių, Rietavo, Šiaulių r. meno kolektyvai. Rotušėje vyko Žemaitijos žvaigždžių koncertas „Mes iš Žemaitijos“. Jame dalyvavo Rugilė Martinkutė, Marius Petrauskas, Loreta Sungailienė, Rasa Rapalytė, Raigardas Tautkus, Andrius Kulikauskas, Petras ir Dominykas Vyšniauskai.

Kaziuko mugės šurmulys dar nesibaigė. Nespėję joje apsilankyti, tai galėsite padaryti rytoj iki 16 val. O tada su ja atsisveikinsime iki kitų metų.


Šiame straipsnyje: Kaziuko mugėVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių