Saugumo pareigūnai įsiutino kaunietį: mus baudžia, o patys daro, ką nori

„Man pikta kad jie mus moko, kaip gyventi pagal taisykles, o patys jų nesilaiko“, – rėžė kaunietis, užfiksavęs neįgaliesiems skirtoje vietoje stovėjusį Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnų automobilį. Tarnybos atstovai sakė apgailestaujantys dėl to, kad toks poelgis paskatino neigiamą visuomenės reakciją, tačiau pateikė savo įvykio versiją.

Kaip pasakojo akibrokšto liudininku tapęs Darius, Kaune, Savanorių prospekte, prie „Hyper Maximos“ esančioje aikštelėje, stovėjusį VST automobilį jis pastebėjo gegužės 10-osios vakarą, apie 21 val.

„Tikrai ne pirmą pareigūnų nusižengimą matau ir man jau pikta, kad jie mus moko, kaip gyventi pagal taisykles, o patys jų nesilaiko. Manau jų atsakymas bus, kad atvažiavo į nusikaltimą ir skubėdami ten paliko mašiną. Bet apie 21 val. aikštelė tikrai buvo apytuštė. Atkreipkite dėmesį, kad automobilis stovėjo ne tik neįgaliojo vietoje, bet per dviejų tokių vietų plotą“, – tūžo kaunietis.

Transporto priemonę, ženklintą VST logotipu, vyras pabrėžė tądien pastebėjęs dar tada, kai pats važiavo minėto prekybos centro link. „Mačiau, kai pareigūnas važiuodamas spaudė telefoną. Tikiuosi, ne žaidimus žaidė, o atliko kažką būtino. Atvažiavęs į aikštelę, pasistatė automobilį kur nori“, – kritikos negailėjo Darius.

Pašnekovas teigė matęs, kad, jo žodžiais tariant, „Hyper Maximos“ pastato viduje VST kamantinėjo vyresnio amžiaus moterį. Nuotraukomis iš įvykio vietos kaunietis pasidalijo ir socialiniame tinkle. Ten kaipmat kilo diskusijų banga.

Kokias dar vairuotojo teises?! Iš darbo „von“! Mus baudžia už nusižengimus, o patys daro, ką nori.

„Policija gal netoleruos! Tokiems perlaikyti egzaminą be jokių išimčių!“– piktinosi prie įrašo komentavęs Arvydas. „Kokias dar vairuotojo teises?! Iš darbo „von“! Mus baudžia už nusižengimus, o patys daro, ką nori“, – rėžė autorius. „Eik ir pasakyk dėdėms, kur pastatė mašiną“, – patarė Laimis. 

„Saugiai pasistatė – nei iš kairės, nei iš dešinės – niekas mašinos neapibraižys“, – kandžią repliką su šmaikštumo prieskoniu per dvi neįgaliesiems skirtas vietas automobilį pastačiusiems pareigūnams mestelėjo ir Gintaras.

„Jie šiaip sau ten nestoja“, – į VST pareigūnų pusę stojo Andrius. Tačiau tuoj pat sulaukė kito internauto atsako: „Kelių eismo taisyklės visiems galioja! Tarnyba turi atsakyti pagal administracinių nusižengimų kodeksą“.

Ginančių VST poelgį buvo ir daugiau. „Nesuprantu aš jūsų, gal pareigūnai, atvažiavę į iškvietimą, neturėjo laiko ieškoti, kur mašiną priparkuoti. Pagalvokite, ar patys skubėdami, jei jūsų artimam žmogui grėstų pavojus, ieškotumėte vietos… Bepročiai!“ – žodžių į vatą nevyniojo Beatričė.

Feisbuko grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

„Gegužės 10-ąją patruliavimo funkcijas vykdantys tarnybos pareigūnai gavo iškvietimą į įvykį Kaune, Savanorių prospekte 255. Skubiai atvykę į galimo nusikaltimo vietą ir operatyviai reaguodami į iškvietimą dėl kilusio konflikto, tarnybos pareigūnai pastatė automobilį arčiau prie įėjimo į pastatą“, – situaciją portalo kauno.diena.lt žurnalistams komentavo VST vado pavaduotojas, atliekantis tarnybos vado funkcijas, Dainius Daukantas.

Jis tvirtino, kad toks veiksmas buvo sąlygotas tarnybinio būtinumo kuo greičiau užkardyti nusikalstamą veiką ir užtikrinti viešąjį saugumą. „Dėkojame už suteiktą informaciją ir apgailestaujame, kad minėti tarnybos pareigūnų veiksmai sukėlė neigiamą visuomenės požiūrį. Tikimės, kad ateityje išvengsime panašių situacijų“, – kalbėjo D. Daukantas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kiek kartų

Kiek kartų portretas
teko stebėti parazitinį policininkų elgesį, kai mieste važiuoja 35-40 km/val greičiu ir gėrisi susidarančia kolona iš paskos.

Kas

Kas portretas
Liečia algas, koks išsilavinimas tokie ir atlyginimai.

Qwd

Qwd portretas
Atimti Zasinams Teises
VISI KOMENTARAI 64

Galerijos

Daugiau straipsnių