Audrą sukėlusio SEL koncerto atgarsiai: policija ėmėsi pranešimų ir dėl vagysčių, ir dėl kaukių

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje praūžęs SEL koncertas iki šiol aptarinėjamas, tačiau ne dėl jame skambėjusios muzikos. Pranešimų apie minios linksmybes be kaukių uždaroje erdvėje ėmėsi ir policija.

Diskusijas ir pasipiktinimo fakelą įžiebė internete išplitę vaizdai, kuriuose tūkstančiai SEL klausytojų arenoje linksminasi be kaukių, nors jau kalbama apie dar didesnius pandeminius kasdieninio gyvenimo ir verslo suvaržymus.

Vieni komentatoriai kalbėjo apie tokio neatsakingo elgesio sąlygotą būsimą COVID-19 protrūkį, kiti prabilo apie dvigubus standartus: net ir į kur kas mažesnius vaikų kalėdinius pasirodymus tėvai dėl pandemijos grėsmės apskritai net nebuvo įleidžiami arba buvo teko stebėti nuotoliu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr. ir vaizdo įrašų stop kadrai

SEL koncerto vaizdo įrašuose ar paviešintose nuotraukose matyti, kad iš pradžių saugumo reikalavimų dar buvo stengiamasi laikytis, tačiau vėliau daugelis žmonių atsipalaidavo ir linksminosi be kaukių.

„Man išvis net neįdomu apie tai šnekėti“, – paklaustas apie gerbėjus, kurie koncerte nedėvėjo apsaugos priemonių, teigė dainininkas Egidijus Dragūnas, akcentavęs pastanga, kad „žmonės linksmi būtų“.

Kol internautai diskutavo dėl kaukių nedėvėjimo grėsmės, braižė scenarijus, kaip šis renginys prisidės prie COVID-19 plitimo, ir kiek iš renginio dalyvių atsidurs reanimacijoje, į policiją dėl galimo taisyklių pažeidimų kreipėsi tik vienas kitas.

„Renginio metu pranešimų, susijusių su nustatytos tvarkos nesilaikymu, gauta nebuvo. Gavome pranešimų dėl pavogtų daiktų, dėl viešosios tvarkos pažeidimų. Tačiau vėliau sulaukta ir informacijos apie tai, jog galimai renginyje (koncerte) nesilaikyta nustatytos tvarkos“, – portalui kaunodiena.lt pirmadienį komentavo Kauno policijos atstovai. 

Man išvis net neįdomu apie tai šnekėti.

Anot jų, policijos elektroninių paslaugų sistemoje www.epolicija.lt du pranešimai gauti sekmadienį ir trys pirmadienį. 

„Šiuo metu Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnai tikslina šią informaciją“, – teigė policijos atstovai.

Pareigūnai primena, kad nesilaikant nustatytų COVID-19 apribojimų ir tvarkos, asmenims gresia bauda nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo vieno tūkstančio penkių šimtų iki šešių tūkstančių eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zose

Zose  portretas
Tas jos pasakymas reikia apsaugoti vyresniuosius tai anekdotas. Ir kam čia tas maskaradas, apsimetinejimas. Ponai žmonių negydo! Duobkasiai išsijuose dirba kapinėse. Tie vyresn paskiepijami ir AtA.

ne kitaip

ne kitaip portretas
Seniai siūliau Šimonytei panaikinti visus apribojimus: kas išmirs, kas liks gyventi. Svarbu , kad būtų pateiktos rekomendacijos kaip saugotis. O tie kurie nori laisvi numirti- jų problema

Dfds

Dfds portretas
Nuo kada mentai reguliuos kaip ir kam gyventi
VISI KOMENTARAI 67

Galerijos

Daugiau straipsnių