Girtas vairuotojas pasikeitė automobilio padangą ir norėjo važiuoti toliau

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių.

Per savaitę Kelių policijos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 322 greičio viršijimo atvejus.

Praėjusios savaitės lakstūnas užfiksuotas tame pačiame kelyje, kaip ir prieš savaitę. Liepos 5 d. apie 11.10 val. Kėdainių r., kelyje Jonava–Kėdainiai–Šeduva automobilis „Audi“, vairuojamas vyro (gim. 1997 m.), kur leistinas važiavimo greitis – 90 km/val., važiavo 167 km/val. greičiu.

Vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Liepos 3 d. apie 16 val. buvo gautas pranešimas, jog Kauno r., Ežerėlyje, Kauno g., automobilis „Toyota“, vairuojamas galimai neblaivaus vyro, kliudė kelio bortelį ir pradūrė vairuojamo automobilio padangą.

Atvykę policijos pareigūnai pastebėjo prie automobilio besidarbuojančius asmenis, kurie keitė pradurtą padangą. Pabaigus remontą, vyras sėdo prie automobilio vairo ir vos pradėjus važiuoti buvo sustabdytas.

Nuo vairuotojo (gim. 1974 m.) sklido alkoholio kvapas. Vyras iškart prisipažino, kad ryte vartojo alkoholinius gėrimus, jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,81 prom.

Sekmadienį sustabdytas ir neblaivus elektrinio paspirtuko vairuotojas. Apie 11.00 val. Kaune, Europos pr., elektrinį paspirtuką vairavo neblaivus (0,88 prom.) vairuotojas (gim. 1993 m.). Vyrui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Policijos pareigūnai ir toliau aktyviai vykdo prevencines priemones, skirtas nustatyta ir užkardyti triukšmingus transporto priemonių vairuotojus. Praėjusią savaitę Kauno apskrityje nustatyti 5 vairuotojai, kurių vairuojamų motorinių transporto priemonių variklio skleidžiamas triukšmas buvo didesnis, negu leidžia nustatyti reikalavimai. Už šios nustatytos tvarkos nesilaikymą yra baudžiama – pirmą kartą nusižengus taikoma bauda nuo 100 eurų iki 600 eurų, pakartotinai – nuo 500 eurų iki 1000 eurų ir naikinama privalomoji techninė apžiūra.

Savaitgalį Kelių policijos pareigūnai taip pat vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti. Jų metu policijos pareigūnai Kauno mieste ir rajone bei Kaišiadorių rajone patikrino daugiau nei 4,7 tūkst. transporto priemonių. Nustatyta 11 neblaivių vairuotojų (jų girtumo laipsnis svyravo nuo 0,08 prom. (vilkiko vairuotojas) iki 1,69 prom.).

Iš viso praėjusią savaitę Kauno apskr. VPK pareigūnai nustatė 27 neblaivius vairuotojus ir 14 asmenų, kurie vairavo transporto priemonę neturėdami tam teisės.

Kauno apskrityje iki šios dienos žuvo 3 eismo dalyviai (iki 2023 m. liepos mėnesio pabaigos žuvo – 16), sužeisti 275 eismo dalyviai (iki 2023 m. liepos mėnesio pabaigos – 350).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha-cha-cha

Cha-cha-cha portretas
Girtas durnius.Aišku policija palaukė kol jis sėdo važiuoti,nes gali ir gyrtas mašiną remontuoti-važiuoti draudžiama..

Nu bet

Nu bet portretas
jei sugebėjo pasikeist padangą, tai gal ne toks jau ir girtas buvo? Kai kurie atsiprašant vairuotojai ne tik pasikeist, bet ir prisipūst nebemoka...

irgi variantas

irgi variantas portretas
vietoi atsarginio rato ,atsargine padanga veziojasi
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių