„Kauno diena“ pristato „Kauno detales“: unikali Prisikėlimo bažnyčios istorija

  • Teksto dydis:

„Kauno detalių“ video pasakojimai – „Kauno dienos“ portale! Vienas šio projekto tikslų – kad patys kauniečiai geriau pažintų ir dar labiau pamiltų savo miestą. Nes, kaip sako „Kauno detalių“ įkūrėjas Laimonas Užomeckis,: „Kaunas – didelė stora knyga, tačiau kasmet iš jos išplėšiami puslapiai. Tad reikia skubėti įamžinti tai, kas likę.“

Naujam gyvenimui atgyjantis buvusios Radijo gamyklos rajonas, kuriame prieškariu veikė Žaliakalnio turgavietė, o sovietmečiu Lietuvą garsino televizoriai „Šilelis“.

Čia buvo ir stačiatikių cerkvė, tačiau 1952 metais sovietai ją nugriovė. Dabar ne tik rajoną, bet ir visą miestą puošia Prisikėlimo bažnyčia. Beje, sovietams 1940 metais okupavus Lietuvą, bažnyčios vidus jau buvo tinkuojamas, tačiau pirmosios pamaldos šventovėje įvyko tik 1989 metais, o projektas pilnai baigtas tik prieš 20-t metų.

Išgirsime Laimono Užomeckio pasakojimą apie unikalią Prisikėlimo bažnyčios akustiką ir neįtikėtiną altoriaus istoriją. Ir tikriausiai net daugelis kauniečių nustebs sužinoję apie žymių žmonių palaidojimo vietą Prisikėlimo bažnyčios pašonėje.

Kviečiame žiūrėti:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Egidijus

Egidijus portretas
Tik įdomu, kodėl šis straipsnis "Nusikaltimai ir nelaimės" rubrikoje?

Vytautas

Vytautas  portretas
Didelis Ačiū p. Laimonui, kad viešina mano gimtojo Kauno istoriją. Trumpai, paprastai ir aiškiai. Pagarba.

Senelis

Senelis portretas
Ar yra dar kur pasaulyje balta baznycia ant kalno?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių