Nepaklusnaus snarglio savininkui gresia teisės vairuoti praradimas

  • Teksto dydis:

Po neeilinio įvykio Vandžiogaloje (Kauno r.), kai automobilio „Volkswagen“ vairuotojas, įgijęs tokią teisę vos prieš mėnesį, atsitrenkė į namą ir sužalojo jame miegojusius du žmones, po ko teisinosi, kad tai atsitiko, jam bandant išmesti pro langą iš nosies iškrapštytą snarglį, policija pradėjo administracinę teiseną dėl nežymų sveikatos sutrikdymą ir turto sugadinimą nulėmusio Kelių eismo taisyklių pažeidimo.

Kaip jau rašyta, tą rugpjūčio 23-iosios naktį vieno Vandžiogalos medinuko gyventojai pabudo nuo sienos, prie kurios miegojo, balkių smūgių į galvas, lydimų pažirusių lango stiklų. Taip baigėsi vos prieš mėnesį – liepos 13-ąją vairuotojo pažymėjimą gavusio aštuoniolikmečio iš kaimyninio Boniškių kaimo grįžimas tą gilią naktį iš kažkur į namus.

Portalo kauno.diena.lt fotografei lankantis šio įvykio vietoje, apie jį liudijo aplink minėtą apgriautą medinuką besimėtančios automobilio dalys ir vėžės, vedančios nuo greta esančios gatvelės per pievą – tiesiai į taranuotą objektą.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Lietuvos kelių policijos tarnybos suvestinėje apie tos paros įvykius, kuriuose sužaloti žmonės, buvo rašoma: „Apie 4 val. Kauno rajono savivaldybės Vandžiogalos miestelio Kauno gatvėje automobilio „Volkswagen Polo" vairuotojas (gim. 2004 m.), nesuvaldęs automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į namą. Jame buvusi moteris (gim. 1969 m.) vėliau kreipėsi į gydymo įstaigą ir gydoma ambulatoriškai.“

Minėta moteris tada portalui kauno.diena.lt teigė, kad tąnakt nukentėjo ne tik ji, bet ir jos draugas. Tačiau dėl patirto šoko, pašokus iš miegų minėtomis aplinkybėmis, jie ne iš karto tai suprato.

Net nedavė vairuotojui pūsti į alkoholio matuoklį!

Išbėgę tada į lauką, kaip manyta, aiškintis, kas išdaužė jų langą, sugyventiniai aptiko prie namo kampo stovintį automobilį. Iškvietus jo vairuotojui, kuris, anot pašnekovės, išsiskleidus oro pagalvėms, nenukentėjo, policiją, šios pareigūnai tik palaukė, kol bus užpildyta eismo įvykio deklaracija.

„Net nedavė vairuotojui pūsti į alkoholio matuoklį!“ – piktinosi apgriauto medinuko savininkė. Tačiau pasiteiravus jos, ar jautė nuo minėto vaikino alkoholio kvapą, ji atsakė, kad ne.

Pagrindo įtarti, kad šis aštuoniolikmetis galėjo būti nuo kažko apsvaigęs, suteikė jau minėtas jo pasiaiškinimas policijai. Anot taranuoto medinuko savininkės, jis teisinosi, kad važiavęs leistinu šioje vietoje – 50 km/val. greičiu, tačiau nesuvaldęs tiesiame kelyje automobilio, kai, bekrapštydamas nosį, panoro išmesti per langą snarglį. Aštuoniolikmetis teigė važiavęs tokiu metu iš kažkur parsivežti draugo. Nors, pašnekovės manymu, greičiausiai, parvežęs į namus panelę, grįžo į už šešių kilometrų esančius Boniškius.

Apgriauto medinuko savininkė po kurio laiko vėl kreipėsi į policiją, nes jai ėmė labai skaudėti galvą. Skundėsi dėl to ir jos draugas, tačiau šis ryte vis tiek išėjo į darbą. O ji, sulaukusi aštuntos ryto, kreipėsi į šeimos gydytoją ir gavo nedarbingumo pažymėjimą.

„Dabar labiau skauda petį – negaliu pakelti rankos“, – skundėsi pašnekovė, parašiusi tada policijai pareiškimą dėl patirto sveikatos sutrikdymo.

Tačiau dar labiau ji tada pergyveno dėl apgriauto medinuko, kuris, žinoma, nebuvo apdraustas, nes po automobilio atsitrenkimo į šį šimtametį jis praktiškai griūna. Be to, pažeistas ir jo kaminas.

Praėjus mėnesiui, portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, ar sulaukė šio medinuko savininkė kokios nors pagalbos ir, kuo baigėsi jos kreipimasis į policiją dėl šio įvykio pakartotinai.

Paaiškėjo, kad gavus išmoką iš „Lietuvos draudimo“, kuriame buvo apdraustas įvykio kaltininko automobilis, medinukas jau remontuojamas, nes ant nosies – žiema. O jo savininkė po pusantros savaitės nedarbingumo – jau dirba. Tačiau dar neaišku, ar nereikės reabilitacijos po patirto peties sutrenkimo.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Kauno policijos atstovė taip pat teigė, kad pradėjus administracinę teiseną dėl nežymų sveikatos sutrikdymą ir turto sugadinimą nulėmusio Kelių eismo taisyklių pažeidimo, dar laukiama teismo medicinos ekspertų išvados dėl nukentėjusiosios patirto sužalojimo. O jos sulaukus, „Volkswagen Polo“ vairavusiam aštuoniolikmečiui turėtų būti surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Administracinių nusižengimų kodekso straipsnis, pagal kurį pradėta administracinė teisena, teigia, kad minėtą Kelių eismo taisyklių pažeidimą padariusiam vairuotojui gresia bauda nuo 150 iki 300 eurų bei teisės vairuoti transporto priemonę atėmimas nuo vienerių iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Egis

 Egis portretas
Vairavimui jauni turi subręsti protas ,o ne snargliams leidžiama pirkti galingas mašinas bmb.visi nori būti ereliais tik gave teises,po nusikaltimų reikėtų neleisti gauti teisių bent 5metus

Žurnalistams

Žurnalistams portretas
Kauno prieškarinė modernistinė architektūra įrašyta į UNESCO pasaulinio paveldo sąrašą. Tai didžiulis pasiekimas Kaunui ir visai Lietuvai- gal apie tai reikia daugiau straipsnių?

Trikojis \\\\\.../////

Trikojis   \\\\\...///// portretas
Dar abejoja gal snarglys?,tai tikras snarglys su 1 mėn. stažu pasijuto "ereliu" višijo greitį ir tapo apsišik.. siu gaidžiu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių