Pajudėjo ledai: buvęs greitosios medikų vadovas davė parodymus

Į sunkiai suvokiamą istoriją, kuri jam kainavo pareigas, įsipainiojęs buvęs Greitosios medicinos pagalbos tarnybos generalinis direktorius Nerijus Mikelionis šiandien davė parodymus teisėsaugininkams. Pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl neteisėtos informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo jis apklaustas specialiuoju liudytoju, t. y. asmeniu, duodančiu parodymus apie galimai paties padarytą nusikaltimą. Žodžiu, apsidrausta ir, jeigu šį ikiteisminį tyrimą, subliuškus skandalingiems kaltinimams, tektų nutraukti, ir, jeigu būtų surinkta pakankamai įrodymų perduoti šią bylą teismui.

Pateikė savo versiją

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, N. Mikelionis savo kaltės teisėsaugininkams nepripažino. Ir iš esmės pateikė tą pačią įvykio versiją, apie kurią kalbėjo ir žiniasklaidai, – kad tai buvo nesusipratimas.

Jis tikino nieko Aleksoto „Maximoje“ tą popietę, kai viena užsienyje gyvenamąją vietą deklaravusi moteris apkaltino jį filmavus jai bei kitoms pirkėjoms mobiliuoju telefonu po sijonais, nefilmavęs. Ir jo telefone pareigūnai nieko panašaus rasti negali.

Kaip jau rašyta, šis telefonas tiriamas toliau – ar jame tikrai to nėra, o, jeigu nėra, ar tai nebuvo ištrinta.

Nuo gautų atsakymų priklausys, ar N. Mikelioniui bus pateiktas įtarimas dėl neteisėtos informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo su perspektyva perduoti šią bylą teismui, ar ikiteisminis tyrimas bus nutrauktas.  

Klausimų kyla

Kaip jau rašyta, šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po birželio 30-osios popietės įvykių minėtame prekybos centre. Jo pagrindu tapo jau minėtos ketvirtą dešimtį bebaigiančios moters pareiškimas policijai bei šio prekybos centro vaizdo kamerų įrašai.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, minėtai moteriai, apsipirkinėjant tą popietę Aleksoto „Maximoje“, jai įtarimą sukėlė, kad N. Mikelionis ne kartą prisilietė savo pirkinių krepšiu jai prie kojos. Abiem atvejais ji apžiūrinėjo aukštesnes prekių lentynas, o N. Mikelionį  esą domino žemiausių lentynų turinys.

Prekybos centro įrašai rodo, kad panašioje situacijoje jis tą popietę buvo atsidūręs su mažiausiai penkiomis moteriškos lyties pirkėjomis. Tiesa, nė vienu iš užfiksuotų atveju N. Mikelionis nieko iš apžiūrėtų apatinių lentynų į savo pirkinių krepšį neįsidėjo.

Nerijus Mikelionis (E. Ovčarenko / BNS nuotr.)

Užsienio šešėlis

Kitoms tokiose pačiose situacijose su N. Mikelioniu atsidūrusios moterims jo elgesys neužkliuvo arba jos šio nesureikšmino, o minėta penktoji, pirmą kartą jos koją palietus N. Mikelionio krepšiui, net šio atsiprašė, nes manė, kad ir pati buvo kalta dėl judviejų kontakto. Tačiau tai pasikartojus, ji teigia pamačiusi N. Mikelionio krepšyje, palietusiame jos koją, telefoną. Ir supratusi, kad jis greičiausiai filmuoja jai po sijonu.

Neatmetama, kad tokių istorijų ši moteris galėjo būti girdėjusi užsienyje, kuriame yra deklaravus gyvenamąją vietą.

Padarius minėtą išvadą, ji, nieko nesakius įtariamajam, nuėjo ieškoti parduotuvės apsaugos. Pagalbos į policijos pareigūnus buvo kreiptasi, tik peržiūrėjus su apsaugininkais įrašus ir konstatavus, kad panaši situacija buvo ir su kitomis moterimis. Ir tada N. Mikelionis, esą apžiūrinėdamas apatines lentynas, arba pastatydavo savo pirkinių krepšį šalia jų, arba laikydavo jį rankoje įtartinai arti  tų moterų kojų.

Policijos pareigūnams paėmus iš N. Mikelionio telefoną, šis buvo užrakintas.

Lemtingas pokalbis su ministru

Rugpjūčio 19-ąją po priėmimo pas sveikatos apsaugos ministrą Aurimą Pečkauską 52-ejų metų N. Mikelionis parašė pareiškimą, kad traukiasi iš pareigų. 

Rugpjūčio 21-ąją – jau atsisveikinęs su kolektyvu N. Mikelionis portalui kauno.diena.lt teigė, kad jokio spaudimo ar reikalavimų iš ministro pusės nebuvo. Tai buvo jo asmeninis sprendimas. Nors tą pačią rugpjūčio 19-ąją – dar prieš vykdamas pas ministrą, portalui kauno.diena.lt jo pasiteiravus, ar ketina grįžti rugpjūčio 21-ąją po atostogų į darbą, N. Mikelionis atsakė, kad ketina, nes nėra nei nušalintas nuo pareigų, nei jam pareikštas įtarimas.

Rugpjūčio 21-ąją jis jau teigė, kad labai ilgai svarstė prieš pasitraukdamas iš pareigų. Ir šį sprendimą priėmė, nes nenori, kad jo problemos būtų siejamos su greitosios medicinos pagalbos tarnyba, kuriai atidavė beveik 20 metų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ole

Ole portretas
Reikėtų labai atidžiai patikrinti šias moteris. Ir ar jos egzistuoja, ojei taip tai kas jas nupirko.niekas tokiomis nesąmonėmis sveikas žmogus nepatikės.

Vv

Vv portretas
Straipsnis užsakomasis? Tel. nieko nerado, žmogų toliau tampo. Daro p...stradalchiku:) zurnalisto neturejimas kitos medžiagos ar kita?

Kažkaip

Kažkaip portretas
keista, kad jo nuotrauką kiekvieną dieną kelia, o banditų ir pedofilų veidai būna užtušuoti. Neteisinu, jeigu tokias nesąmones darė, bet ar jis pats didžiausias nusikaltėlis?
VISI KOMENTARAI 78

Galerijos

Daugiau straipsnių