Į greitosios medikę buvo nukreiptas ginklas: įtariamojo biografija – iškalbinga, tačiau ne teismui

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau pavojingo praėjusio savaitgalio incidento pakaunėje, kai į iškvietimą atvykusi greitosios pagalbos medikė atsidūrė prieš šautuvo vamzdį, aplinkybių. Įtariamasis šiuo neadekvačiu elgesiu – jau dešimt kartų teistas. O šis išpuolis vainikavo jo atostogų, parvykus į Lietuvą iš Vokietijos ir lankant čia likusius gimines, pramogas. Tačiau teismas netenkino prokuroro prašymo jį suimti.

Nakties drama

Kaip jau pranešta, remiantis policijos suvestinėmis, šis pavojingas incidentas įvyko vėlų šeštadienio vakarą, apie 22.35 val., Kauno rajono Užumiškių kaime, esančiame Vandžiogalos seniūnijoje. Po jo Kauno policijos areštinėje atsidūrė neblaivus 38-erių metų asmuo, kuriam nustatytas 3,96 promilių girtumas.

Suvestinėse teigiama, kad šis asmuo viename minėto kaimo kieme grasino šaunamuoju ginklu į iškvietimą atvykusiems greitosios pagalbos medikams.

Iš įvykio vietos į ją atskubėję policijos pareigūnai išsivežė ne tik įtariamąjį grasinimu nužudyti, bet ir pneumatinį šautuvą, kuriuo jis buvo apsiginklavęs, bei 117 šovinių.

Kyla klausimas, ką gėrė?

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti, kad šiuo išpuoliu įtariamas A. D. viešėjo pas minėtame kaime gyvenantį dėdę, su kuriuo girtavo ne vieną dieną. Kol dėdei sutriko sveikata ir teko kviesti greitąją medicinos pagalbą.

Atvykus kviestiems medikams, A. D. ėmė elgtis agresyviai ne iš karto. Kodėl jis po kurio laiko nuėjo į namą ir grįžo jau ginkluotas, neaišku. Galimi atsakymai – du: jau minėtos promilės, konstatuotos A. D. kraujyje po jo išpuolio, bei dangaus skliautą jau bepaliekanti pilnatis.

Asociatyvi A. Ufarto / BNS nuotr.

Per pačią įvykių kulminaciją šalia sunegalavusio A. D. dėdės buvo tik medikė. Jos kolega, vairavęs greitosios automobilį, buvo kažkur kitur.

Slėpėsi automobilyje

Pamačiusi į save nukreiptą ginklą, kuris terorizuojamai pasirodė lygiavamzdžiu medžiokliniu šautuvu, medikė puolė slėptis greitosios automobilyje – po panele, kol atskubėjęs jos kolega išvairavo automobilį į saugesnę vietą.

Apie kilusį pavojų jo ekipažas pranešė kolegoms per tarnybinę raciją.

Iš kiemo išvažiuojančių medikų neblaivus šaulys nesivijo.

Anot policijos atstovės, nesipriešino jis ir į vykio vietą atskubėjusiems jos kolegoms, kuriems jokios papildomos pagalbos neprireikė.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, A. D. pakluso policijos komandai išeiti iš namo iškeltomis rankomis ir pats parodė, kur yra ne per seniausiai jo turėtas ginklas.

Ar bus nubaustas ginklo savininkas?

A. D. teigė radęs šautuvą, kurį buvo nukreipęs į greitosios medikę, name. Panašu, kad šis ginklas – namo savininko.

Pneumatiniai šautuvai būna skirtingų kategorijų. Kai kurioms iš jų būtinas leidimas tokį ginklą laikyti. O, jeigu tai buvo pneumatinis šautuvas, kurį laikyti leidimo nereikia, jis vis tiek turėjo būti laikomas tokiose sąlygose, kad būtų nepasiekiamas pašaliniams asmenims.

Beje, policijai išsivežus įtariamąjį, medikai ketino toliau teikti pagalbą jo dėdei, tačiau šis po tokios įvykių sekos jau buvo pasveikęs.

Sunegalavo ir įtariamasis

Apklausus išsiblaiviusį A. D., šis jam pareikšto įtarimo, kad grasino nužudyti greitosios pagalbos medikę, nepripažino. Nors faktinių šio išpuolio aplinkybių neneigė. Tik tikino tenorėjęs, pasiėmęs ginklą, išprašyti greitosios medikus, kuriuos, panašu, kad pats ir iškvietė, iš kiemo.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, prireikė medikų pagalbos po daugiadienių išgertuvių ir pačiam A. D., dėl ko jis buvo pervežtas iš areštinės į gydymo įstaigą.

Nepaisant to, šiandien nuspręsta kreiptis į teismą dėl jo suėmimo dviem mėnesiams.

Teistas ir užsienyje

Ne paskutinį vaidmenį priimant tokį sprendimą suvaidino iškalbinga A. D. biografija.

Lietuvoje jis – jau keturis kartus Kauno bei Klaipėdos teismų teistas už turtinius bei smurtinius nusikaltimus. Ir net pabuvojęs už grotų. Tiesa, šie teistumai – jau išnykę.

Tačiau vėliau A. D. biografijoje atsiranda teistumai Vokietijoje, kurioje jis teisėsaugininkams teigė teigė šiuo metu gyvenantis ir vadovaujantis vienai tenykštei įmonei.

Vokietijoje A. D. teistas šešis kartus. Paskutinį kartą – 2021-aisiais. Ir ten įgyti teistumai jau susiję su nusikaltimais, padarytais pavartojus alkoholio. Pavyzdžiui, jis teistas Vokietijoje už vairavimą išgėrus.

Teisėjai pagailo ligonio?

Prokuroro prašymą suimti A. D., kuris dalyvavo teismo posėdyje nuotoliniu būdu – iš ligoninės palatos, nagrinėjusi Kauno apylinkės teismo teisėja Sigita Kazlauskienė jį atmetė. Tokio sprendimo motyvas – galima užtikrinti įtariamojo dalyvavimą pradėtame teisiniame procese ir kitomis kardomosiosmis priemonėmis, švelnesnėmis už suėmimą.

Prokuroras, prašydamas teismo A. D. suimti, teigė, kad yra pagrindo įtarti, kad įtariamasis gali bėgti bei slėptis, nes su Lietuva jį mažai kas saisto: neturi čia nei gyvenamosios vietos, nei banko sąskaitos, nei darbo – paskutinį kartą tėvynėje turėjo darbą 2008-aisiais.

Tačiau A. D., nors ir nepakeitė teisme parodymų, ir toliau teigdamas, kad ginklą nusitvėrė, tik norėdamas išvyti greitiosios medikus iš kiemo, panašu, kad įtikino teisėją, jog nesirengia niekur bėgti, nes nebijo kalėjimo – jau ten yra buvęs.

Po minėto teismo sprendimo A. D. nesuimti, jis ir toliau, kaip ir po sulaikymo, bus saugomas ligoninėje policijos. O vietoj suėmimo jam skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei periodinė registracija policijoje, kurios, kol dar bus gydomas nuo girtuokliavimo padarinių, užteks ir telefonu.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bet

Bet portretas
Tai jis gi nefilmavo fečerės tarpkojo

> Nu

> Nu portretas
Tiek oriniu (pneumatiniu) šautuvu, tiek ragatke (timpa), netgi pinčikine, galima žmogų nušaut. Tereik pataikyt kur reik. Iš orinio paleistas šratukas colinę lentą prakerta, todėl norint nušaut net ypatingai taikytis nebūtina. Nebandei vaikystėj iš medžio, lenkto svekiuko ir varinio vamzdelio pukštalieto darytis, neskutai sieros nuo degtukų užtaisymui, nepirkai tire kulipkėlių? Tai ką tu išmanai ir kas čia durnas?

Zigmas

Zigmas portretas
Štai taip girtuoklis nutaikė šautuvą į medikę ir tai nėra nusikaltimas mat vyriškis buvo girtas tai teisėjai nieko nereiškia gal ji ir pati dažnai lenkia taurelę o žurnalistė taip ir neįvardijo girtų ligonių būklės .Apsurdas teisėjų klane
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių