„Penktai kojai“ – bloga žinia iš teismo

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas atmetė gyvūnų prieglaudos „Penkta koja“ skundą, kuriuo įstaiga siekė susigrąžinti žmogui laikinai priglausti duotą šunį.

Kaip pranešė Kauno apylinkės teismas, administracinio nusižengimo byloje įstaigos „Penkta koja“ skundas atmestas, prieglauda šunį priglaudusiam asmeniui taip pat turės atlyginti 400 eurų bylinėjimo išlaidas.

Bylos duomenimis, konfliktas kilo tarp pareiškėjos įstaigos „Penkta koja“ ir asmens, nesutikusio prieglaudai grąžinti jo priglausto augintinio.

Prieglauda „Penkta koja“ prašė panaikinti policijos nutarimą nepradėti administracinės teisenos ir pradėti ikiteisminį tyrimą asmens priglaudusio šunį atžvilgiu dėl šuns vagystės bei svetimo turto prievartavimo.

Kaip teigiama teismo pranešime, skundą teikusi gyvūnų prieglauda teismui nurodė, kad su asmeniu buvo sudaryta laikina gyvūno globos sutartis, kuria asmeniui buvo laikinai perduotas šuo, todėl šios sutarties terminui pasibaigus, asmuo turi grąžinti gyvūną, bet jo negrąžina. Asmuo augintinį grąžinti kategoriškai atsisakė ir nurodė, kad šuns negrąžins, nes jis prie jos priprato, grąžinimas gyvūną traumuotų ir kad jis šeimoje yra labai mylimas.

Prieglaudos teigimu, asmuo tokiu būdu augintinį pavogė, o šio asmens teiginius, kad jei šuo jai nebus perleistas, ji kreipsis į institucijas bei žiniasklaidą, vertino kaip realų grasinimą ir taikomą prievartą.

Kaip jau minėta, teismas, išanalizavęs visus byloje surinktus duomenis, gyvūnų prieglaudos skundą atmetė. Nutartyje pažymima, kad tarp prieglaudos ir šunį priglaudusio asmens kilo ginčas dėl sudarytos sutarties pasibaigimo pasekmių ir dėl šuns nuosavybės, kam priklauso šis šuo – kas laikytinas jo savininku, o kas laikytoju.

„Šis minėtas ginčas tarp šalių nebuvo sprendžiamas teismine ginčo teisena civilinio proceso tvarka, nors viešoji įstaiga „Penkta koja“, nurodydama, kad yra šuns savininkė, galėjo imtis civilinės teisės priemonių norint susigrąžinti jiems priklausantį šunį, pavyzdžiui, civiline tvarka išreikalauti savo daiktą iš svetimo neteisėto valdymo ar įpareigoti grąžinti be pagrindo įgytą turtą ir pan.

Teismas pažymėjo, kad tarp asmenų kylantys konfliktai, kaltinant vieną iš konfliktuojančių pusių savavaldžiavimu, neįvertinant civilinės teisės priemonių veiksmingumo, atkuriant vienos iš šalies galbūt pažeistas teises, neatitinka administracinės teisės paskirties“, – konstatuojama teisėjos Vaidos Baumilės nutartyje.

Kauno apylinkės teismo nutartis nėra įsiteisėjusi ir per 20 dienų gali būti skundžiama apeliacine tvarka. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

bbd ant kauno

bbd ant kauno portretas
Nežinau, ką tie masto prieglaudos tipo prižiūrėtojai? -Jei šuo ar katė pripranta prie šeimininko, -tai kokio pimpalo juos atskirti? -Nebent biznis parduot, ar kažkaip panašiai?

Visai isprotejo

Visai isprotejo portretas
Jie gal kvanktelejo? Pilni sunu, zyzia, kad nera kuo maitint, gydyt, kaišo visiems ir ... sugalvoja atsikirst suni kuri kazkas paeme ir myli? Taip reikia jiems dar vieno suns, kad leidzia pinigus advokatui, lad tas suva parvaziuotu atgal. Ir tuo paciu metu pilna skelbimu, kad paimkit gi kas nors sunis ar sumeskit babkiu ju maitinimui. Varo brieda ir galiausiai prasika teisma? Jie ka cia daro?

apakes

apakes portretas
cia dar taip sugalvot reikia, kad paemus suni is prieglaudos tave po teismus uztasyt gali.... Tai tada reikia naikint sita prieglauda, nes jos tikslas tik pinigu melzimas, o ne rupestis gyvunais
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių