Pedofilas E. Čekanavičius vėl nuteistas – šįkart už ilgą liežuvį

Kauno apylinkės teismas skyrė vienerius metus nelaisvės šiuo metu bausmę jau atliekančiam bene garsiausiam Lietuvos pedofilui.

Kauno apylinkės teismas skyrė vienerius metus nelaisvės šiuo metu bausmę jau atliekančiam bene garsiausiam Lietuvos pedofilui. 

Teismo neįtikino net kelias dienas skaitytas Ervydo Čekanavičiaus paskutinis žodis, kuriuo jis mėgino įtikinti teismą, kad valstybinį kaltinimą byloje dėl mažamečio išprievartavimo palaikęs Kauno apygardos prokuroras Vytautas Gataveckas yra korumpuotas. 

Dėl mestų pedofilo kaltinimų į teismą kreipėsi pats prokuroras. Taip pat buvo surašytas kaltinimas ir dėl teismo įžeidimo, tačiau šis kaltinimas buvo atmestas. 

E. Čekanavičiui skirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė. Ji subendrinta su anksčiau paskirta 15 metų bausme. E. Čekanavičius dar gali skųsti teismo sprendimą, kuriuo jis pripažintas kaltu dėl prokuroro įžeidimo. 

Pedofilas jau kali už tai, kad prieš kelerius metus į savo namus parsivedė ir išprievartavo 13-metį. Vėliau berniukas buvo rastas apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų, sėdintis ant suoliuko visai netoli iškrypėlio namų Vytenio gatvėje. 

Už šį nusikaltimą teisiamas 64-erių metų vyras E.Čekanavičius nesiliaudamas liežuviu plakė ne tik prokurorą, bet ir teismą. "Jis (prokuroras – red. past.) fabrikavo bylą, todėl ir pavadinau jį nusikaltėliu", – kalbėjo teisiamasis. Tuomet prokuroras V. Gataveckas inicijavo tyrimą dėl įžeidimo ir nepagarbos.

Pirmą kartą į teisėsaugos akiratį dėl seksualinių nusikaltimų E. Čekanavičius pateko 1971 metais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių