Troleibuse be sąmonės rasta mergaitė: liudininkės įrašas kelia šiurpą

Praėjusią savaitę Kauno medikai gelbėjo troleibuse be sąmonės gulėjusią mergaitę. Socialiniame tinkle plinta šiurpą kelianti šio įvykio priešistorė. Nors tarnybos čia išdėstytos informacijos nei patvirtina, nei paneigia, policija tikslina šio incidento detales.

Liepos 24-osios vakarą nutikusios nelaimės aprašas buvo paskelbtas feisbuke. Kaip teigiama, liudininke tapusi moteris jame detaliai, tačiau anonimiškai nupasakojo įvykio chronologiją.

„Norėčiau pasidalinti situacija, kurios liudininke tapau, ir kuri privertė susimąstyti. Gal privers susimąstyti ir ką nors iš jūsų... Važiuodama troleibuse vairuotojai sustojus vienoje iš viešojo transporto stotelių, troleibuso gale išgirdau rusų kalba rėkiantį vaikiną. Atsisukusi pamačiau, kad jis rėkė ant ką tik iš troleibuso išlipusių mergaičių.

Mergaitės buvo keturios – maždaug 12–14 metų. Išlipusios jos buvo šiek tiek neramios – nubėgo į pievą ir pradėjo tarpusavyje kalbėtis. Tada rusakalbis vaikinas atėjo pas vairuotoją ir paaiškino, kas nutiko. Pasirodo, mergaitės troleibuso gale rūkė. Jos buvo penkios. Išlipo keturios. Kur – penktoji? Penktoji be sąmonės gulėjo troleibuso gale, ant sėdynių... Vairuotoja greitai išėjo iš kabinos ir ėmė šaukti jau bėgančias mergaites, tuo pat metu skambindama greitosios medicinos pagalbai.

Jos buvo penkios. Išlipo keturios. Kur – penktoji? Penktoji be sąmonės gulėjo troleibuso gale, ant sėdynių...

Šiaip ne taip trys iš keturių mergaičių nenoriai grįžo ir iš karto ėmė meluoti, kad jos tos penktosios mergaitės nepažįsta. Paklaustos nesakė vairuotojai mergaitės vardo ir pavardės. Toliau klausinėjamos nenoriai vis dėlto atskleidė mergaitės vardą, bet įtikinėjo pavardės nežinančios, nes tos mergaitės nepažįsta, ir ėmė kartoti, kad kas nors iškviestų greitosios medicinos pagalbą.

Paklaustos, kodėl jos nekvietė medikų, kai pamatė, kad mergaitei negerai, visos ėmė meluoti, kad neturi telefonų, nors kai išlipusios stovėjo pievoje, pati mačiau, – bent viena rankose tikrai laikė telefoną. Tada viena mergaitė „netikėtai“ prisiminė, kad ant savo peties turi mergaitės, praradusios sąmonę, rankinę, kurioje, teigė, kad turi būti telefonas.

Paklaustos, ką rūkė, visos kaip susitarę purtėsi, kad nieko, ir tik, kai vairuotoja pasakė, kad viskas nufilmuota, tad galinčios nemeluoti, nenoriai prisipažino, kad nieko nerūkė, tik elektronines cigaretes. Tada pabėgo. Nežinau, kaip viskas baigėsi, tikiuosi, kad mergaitę atgaivino. Mačiau, kad atvažiavo greitosios medicinos pagalba, tad tikiuosi, kad viskas baigėsi gerai. Bet ši situacija vis dar verčia susimąstyti ir turbūt suprasite, kodėl. Tikiuosi, privers susimąstyti ir jus, o ypač tėvelius...“ – rašoma socialiniame tinkle (kalba taisyta – aut. past.).

„Kauno diena“ bandė susisiekti su šio įrašo autore, kad patikslintų tam tikras detales, bet to padaryti nepavyko.

Tačiau paaiškėjo, kad faktas apie sąmonę troleibuse praradusią mergaitę – neišgalvotas. Bendrovės „Kauno autobusai“ atstovai patvirtino – vairuotoja apie įvykį pati pranešė greitosios medicinos pagalbai. Ekipažas tą vakarą buvo kviestas 19.37 val. ir atvyko per šešias minutes.

„Suteikus būtinąją medicinos pagalbą, pacientė transportuota į skubiosios  pagalbos skyrių“, – žurnalistams sakė Greitosios medicinos pagalbos tarnybos direktoriaus pavaduotoja medicinai Ilona Kajokaitė. 

Detalesnės informacijos, kodėl mergaitė prarado sąmonę, ir ar medikams pavyko ją atgaivinti, tarnybos atstovai akcentavo teikti negalintys. 

Pranešimo apie šią nelaimę tądien kiek vėliau, 21.32 val., sulaukė ir policijos pareigūnai. Jų turimais duomenimis, troleibuse rasta 2011 metais gimusi mažametė į gydymo įstaigą pristatyta be sąmonės.

Dėl įvykio buvo pradėtas šiuo metu tebevykstantis aplinkybių patikslinimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Čia visos iš tokio -Paslikas- šeimų. Genderšliapų įvaikintos ir įpratę nuo mažens užsiimt "antrais galais", t.y. iškrypaut, rūkyt,gert, narkošintis. Va ir davedė " puikioji" iškrypėlių programa mokyklose...

.

. portretas
narkomanija nusikaltimai girtuoklystes plesimai sukciavimai savizudybes ir jaunu zmoniu ateities griovimas-tikriausiai tokia geroves lietuva....eurais uzkastos ir akys ir protai....dideles paminklais ir bokstais ispuostos muziejines kapines...

Neabejinga.

Neabejinga. portretas
Teko matyti troleibuse rūkančius elektr. cigaretes jaunuolius. Keleiviai, tame tarpe ir aš nesureagavome. O esmė tame, kad aš nežinojau kur kreiptis tokioje situacijoje.
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių