Prokurorai: verslininkas A. Rapalis nužudytas tyčia

Kauno apylinkės teismas vienam mėnesiui leido suimti kauniečio Aurimo Rapalio nužudymu įtariamą septyniolikmetį. Prokurorų teigimu, verslininkas buvo nužudytas iš savanaudiškų paskatų.

Kauno apylinkės teismas vienam mėnesiui leido suimti kauniečio Aurimo Rapalio nužudymu įtariamą septyniolikmetį. Prokurorų teigimu, verslininkas buvo nužudytas iš savanaudiškų paskatų.

Daugiau detalių apie praėjusį penktadienį Kaune įvykdytą žmogžudystę atskleisti neskubėję pareigūnai pirmadienį po pietų surengė spaudos konferenciją. Trumpą komentarą pateikė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius ir Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Vitoldas Guliavičius.

„Ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo pradėtas penktadienį, tačiau nukentėjusysis mirė, todėl įtarimai perkvalifikuoti į tyčinį nužudymą iš savanaudiškų paskaitų. Galime pasakyti tiek, kad penktadienio naktį Kauno vyriausiasis policijos komisariatas gavo pranešimą apie tai, kad yra sužalotas asmuo. Tas asmuo buvo pristatytas į Kauno klinikas. Nustatyta, kad įtariamasis taip pat sužalotas ir atvežtas į klinikas, – kalbėjo D.Valkavičius.

Jo teigimu, vakar vyko teismo posėdis, kurio metu įtariamajam paskirtas suėmimas. 17-metis šiandien paleistas iš gydymo įstaigos ir bus patalpintas į tardymo izoliatorių. Už šiuos veiksmus numatytas laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos, tačiau laisvės atėmimo bausmė nepilnamečiui negali viršyti 10 metų.

Prokuroras pridūrė, kad šiuo metu daugiau tyrimo duomenų atskleisti negali. Nužudymu įtariamas nepilnametis neneigia to, ką padarė. Prokurorai nekomentuoja nužudymo motyvų, tačiau tiriamos kelios versijos.

„Tyrimas yra pirminėje stadijoje. Prokurorai nieko negali komentuoti, kol nėra įsitikinę šimtu procentų. Vėliau atskleisime daugiau detalių, bet šiuo metu tiriama ne viena versija“, – kalbėjo D. Valkavičius. 

„A. Rapalis buvo teigiamai charakterizuojamas, į policijos akiratį jis nebuvo papuolęs, ko negalima pasakyti apie įtariamąjį – jo atžvilgiu šiuo metu yra pradėti du ikiteisminiai tyrimai – dėl plėšimo ir vagystės. Auka ir įtariamasis buvo pažįstami, tačiau nėra duomenų, kad juos sietų kokie nors darbiniai santykiai. Nepilnametis yra vienos Kauno vidurinės moksleivis“, – sakė V.Guliavičius.

Portalas kaunodiena.lt jau rašė, kad konfliktas daugiabutyje I. Kanto gatvėje įvyko ankstų penktadienio rytą, apie 4 val. Tragedija pasibaigęs konfliktas įvyko A.Rapalio bute. Sužeistas vyras liftu nusileido į pirmą aukštą, kur visą parą budi apsaugininkai. Apsaugininkas ir iškvietė nukentėjusiajam pagalbą. 

Tuo tarpu bute likęs, kaip paaiškėjo vėliau, įtarimas A. Rapalio žudikas užsirakino. Štai tada policijai teko kviesti į pagalbą ugniagesius, tačiau jų autokopėčios buvo per trumpos, kad pareigūnus pakeltų iki buto 7 aukšte. Buvo nuspręsta duris pjauti. Vis dėlto bute buvę 17-metis vėliau pats jas atidarė ir įsileido policijos pareigūnus.

Deja, išgelbėti žiauriai subadyto 31 metų A. Rapalio medikams nepavyko. Tuo metu nepilnametis buvo sužalotas nesunkiai. Jam diagnozuotos pjautinės dešinės rankos ir kojos žaizdos

A. Rapalis buvo įkūręs kompiuterines paslaugas teikiančios „Hostinger" bendrovės biurus Brazilijoje, Indonezijoje, Kipre. Socialiniame tinkle „Facebook“ A. Rapalis buvo įkėlęs firmos nuotraukų. Akivaizdu, kad bendrovėje dirbo nemažai jaunų žmonių, tačiau kol kas konflikto tarp darbdavio ir darbuotojo versija nepatvirtinta.

Internete skelbiami ir kritiški atsiliepimai apie bendrovės „Hostinger“ veiklą. „Dėl „Hostinger“ veiksmų negaliu nei pamatyti savo failų, nei perkelti jų kitur. Atsakymai į užklausas siunčiami formalūs. Prierašus „linkime sėkmės" ir „malonu, kad galėjome jums padėti", kai kliento problema per tris mėnesius taip ir neišspręsta, vertinčiau kaip tyčiojimąsi“. Ar kritika galėjo turėti kokios nors įtakos įvykusiai nelaimei, ikiteisminį turimą atliekantys pareigūnai nekomentuoja.

Galima prielaida, kad konfliktas įvyko ne bute ir tik vėliau abu sužeistieji pateko į jį. Daugiabutis I.Kanto g. visą parą yra saugomas apsaugos darbuotojų. Patekti į vidų galima tik turintiems durų užrakto kortelę. Net ir patekęs į vidų vis tiek pirmiausia patenki į apsaugos darbuotojo matymo zoną ir tik po to galima liftu pasikelti į reikiamą aukštą.

Po nelaimės kraujo klanai buvo matyti ir pirmame aukšte.

A. Rapalis garsėjo pomėgiu itin brangiems automobiliams. Po mirties jo organai paaukoti transplantacijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aGNIESKIUS

aGNIESKIUS portretas
Manau rapalis samde sita parazita kad sis kenktu kitiems, bet kai lazda turi du galus tai pakenke jam paciam

Labai

Labai portretas
keista ir įtartina istorija. Milijonierius nori padėti! Tegul padeda dėl mokslo, studijų, buitinių poreikių. Prie ko čia kompiuteriniai žaidimai naktį.

garliava

garliava portretas
suaugusio vyro ir nepilnamecio draugyste.Pradejo draugauti kai berniukui buvo 13,milijonierius ir vargsas.Jei nepasprings nendres lapu, prisipazins, kad norejo ferario ,kad paskui priduotu i metalo lauza.Lietuvoje pedofilijos nera ir nebus
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių