Čekijos karys už plėšikavimą Ukrainoje nuteistas kalėti 7 metus

Prahos teismas antradienį septynerių metų laisvės atėmimo bausme nuteisė čekų savanorį už plėšikavimą Ukrainoje.

Karys, kurį Čekijos žiniasklaida įvardijo kaip 27-erių Filipą Simaną, 2022 metų kovą išvyko į Ukrainą ir, prieš prisijungdamas prie Ukrainos kariuomenės, dalyvavo apmokymuose.

Išsiųstas į nuniokotus Irpinės ir Bučos miestus, jis vogė iš civilių gyventojų ir žuvusių kareivių, pranešė Čekijos žiniasklaida.

„Kaltinamasis buvo pripažintas kaltu dėl plėšikavimo karinių operacijų teritorijoje (...) už tai jam skirta septynerių metų laisvės atėmimo bausmė“, – naujienų agentūrai AFP sakė Prahos miesto teismo atstovas spaudai Adamas Wenigas (Adamas Venigas).

F. Simanas buvo nuteistas remiantis jo paties nufilmuotais vaizdo įrašais, kuriuose matyti, kaip jis vogė vertingus daiktus, pinigus, elektroniką ir ginklus, pranešė Čekijos radijas.

2022 metų balandį, kai jis paskelbė vaizdo įrašus socialiniuose tinkluose, jį sulaikė Ukrainos kariuomenė ir išsiuntė namo.

Čekijos policija jį apkaltino plėšikavimu ir neteisėta tarnyba svetimoje kariuomenėje. Jis buvo išteisintas dėl neteisėtos tarnybos, nors neturėjo atitinkamo Čekijos prezidento sutikimo.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeČekijos karysnuteisė už plėšikavimą

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių