Kinas vasarą – mažiau populiarus

Pastebima, kad klaipėdiečiams kinas vasarą nėra itin aktualus, žiūrovų srautai – maži, palyginus su šaltuoju metų periodu. Tam itin didelę įtaką daro oras ir kiekvieną savaitę vykstantys renginiai – koncertai, pasirodymai, festivaliai, parodų atidarymai, knygų pristatymai.

Dėl šios priežasties kino teatras „Arlekinas“ vasarą filmų nerodydavo, tačiau šiemet nuspręsta kitaip.

Šio kino teatro vadovo Agniaus Acaus teigimu, tai, kad mažai žmonių ateina net į filmų premjeras, nieko nestebina, tai vasarą esą normalu.

„Šiaip vasarą kino nerodydavome. Prieš kelerius metus atidarėme kino teatrą Nidoje, daugiausia rodydavome filmų kartojimus. Vasara kinui niekada nėra geras sezonas“, – pasakojo A. Acus.

Dėl to dalies filmų, kurių uostamiesčio žiūrovai nepamatė vasarą, rodymas kartojamas rudenį.

„Šiek tiek gaila, nes pasirodo nemažai neblogų filmų. Deja, dauguma žmonių juos tiesiog pražiūri. Ką mes darydavome, bent jau anksčiau, tai rudenį pakartodavome filmus iš vasaros. Kadangi nemaža dalis mūsų repertuaro yra tokie filmai, kuriuos Klaipėdoje rodome mes vieninteliai, galime sau leisti parodyti birželio filmą rugsėjį“, – kalbėjo „Arlekino“ vadovas.

Agnius Acus / Asmeninio archyvo nuotr.

Šiuo metu kartojami filmai – Vimo Venderso „Puikios dienos“, Tran Anh Hung „Gurmaniška aistra“, Jorgo Lantimo „Prasti reikalai“ ir šiemet „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą pelnęs Marijos Kavtaradzės filmas „Tu man nieko neprimeni“.

Vasarą taip pat bus rodomas Rubeno Östlundo „Liūdesio trikampis“ ir laukiamiausias vasaros filmas – J. Lantimo „Malonės rūšys“.

Vasara kinui niekada nėra geras sezonas.

„Kodėl vasarą žmonės neina į kiną? Todėl, kad vasara, taip pat mes esame Klaipėdoje, o tai – sunkinanti aplinkybė, nes Klaipėdoje prasideda renginiai. Labai daug veiksmo. Iš dalies smagu, kad vyksta tiek daug visokių dalykų, bet kalbant apie kiną nelabai, nėra pas mus tokio džiaugsmo. Bet mes kažkaip susitaikėme su tuo“, – tikino A. Acus.

Pasak jo, žiūrovai bilietus perka likus 15–20 minučių iki seanso pradžios. Susirinkus mažai žmonių, visi vaišinami kava.

„Turime nerašytą taisyklę, kad jeigu į kiną ateina labai mažai žiūrovų, mes juos visus vaišiname kava. Faktiškai dabar atėjusiuosius į kas antrą seansą vaišiname kava. Tiesiog jau kurį laiką į kiną ateina labai mažai žiūrovų, dėl to ir vaišiname. Bet kai ateis ruduo, gal taip nebebus“, – šmaikštavo pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių