Klaipėdą papuoš Džiazo freska

  • Teksto dydis:

Jubiliejinio, 20-ojo ir vis dar NEMOKAMO Klaipėdos pilies džiazo festivalio proga vieną iš uostamiesčio pastatų padabins Klaipėdos menininkų sukurta Džiazo freska.

Joje bus pavaizduotos žymiausios pasaulio ir šalies džiazo muzikos žvaigždės, per du dešimtmečius koncertavusios Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenoje.

"Džiazo freska - tai jubiliejinio festivalio dovana uostamiesčiui, kasdien miestiečiams ir svečiams skleisianti žinią, jog Klaipėdoje gyvuoja nenuilstama bei ypatinga džiazo dvasia", - teigia asociacijos Klaipėdos pilies džiazo festivalio prezidentė Inga Grubliauskienė.

Įspūdingo dydžio, beveik 4 m aukščio ir daugiau nei 15 m ilgio Džiazo freska bus nutapyta ant Pilies g. 6-jo namo sienos. Joje bus pavaizduotos Klaipėdoje, festivalio scenoje koncertavusios pasaulio ir šalies džiazo muzikos žvaigždės: Toots Thielemans, Maynard Ferguson, Eric Marienthal, Joe Sample, Randy Crawford, Saulius Šiaučiulis, Kongas, Candy Dulfer, Jojo Mayer ir Sheila Raye Charles.

Freskoje taip pat bus įkomponuotas ir specialus QR kodas, kurį nuskanavus bus galima sužinoti visą informaciją apie nutapytus muzikantus.  

"Tokios freskos ant pastatų dar retenybė Lietuvoje, tačiau jos itin populiarios kitose pasaulio valstybėse. Freskos ne tik papuošia miesto statinius, dažnai neišsiskiriančius dailiu fasadu, bet ir tampa turistų traukos objektu. Kartu tai puiki galimybė talentingiems vietos menininkams išreikšti save", - pažymėjo I. Grubliauskienė.

Klaipėdos menininkai Džiazo freską tapyti pradės penktadienį, o ją baigti tikimasi per dvi savaites, iki jubiliejinio Klaipėdos pilies džiazo festivalio pradžios.

Apie festivalį:

Dviejų dešimtmečių istoriją skaičiuojantis tarptautinis Klaipėdos pilies džiazo festivalis – tai išskirtinis, NEMOKAMAS, tūkstančius žiūrovų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio pritraukiantis uostamiesčio renginys, kasmet paskandinantis miestą nenuilstamame džiazo ritme.

Saksofono virtuozas Erikas Marientalis (Eric Marienthal), džiazo deivė Kendi Dulfer (Candy Dulfer), egzotiškieji gruzinai “Zumbaland”, temperamentingieji bulgarai “Akaga”, džiazo eksperimentalistai vokiečiai “Jazzanova” - tai tik dalis muzikantų, iš festivalyje šiemet publiką kaitinsiančių geriausių Lietuvos ir užsienio džiazo atlikėjų.

Klaipėdos pilies džiazo festivalis - 20 metų geros muzikos, gerų žmonių – džiazo ritmu. Birželio 6-8 dienomis Kruizinių laivų terminale.

Jubiliejinį, 20-ąjį Klaipėdos pilies džiazo festivalį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių